Speltips inför Kanada – Tjeckien 31/12: Viktigt möte i JVM

Simon Pålsson Publicerat: 31 december 2019

Det är ett givet målspel som vi rekar inför matchen mellan Kanada och Tjeckien i JVM 2019.

Annons:

Det här är ett speltips som skrivs innan det att Kanada och Tjeckien gör sina näst sista matcher i stundande JVM-gruppspel. Det är med andra ord, i skrivande stund, oklart vad exakt den här matchen kommer att betyda för respektive lag.

Vad vi redan nu kan konstatera är att det kommer att bli ett värdefullt möte för båda lagen – av lite olika anledningar. Om det vill sig riktigt illa kan det handla om vilket lag som tar sig vidare till slutspelet. Men allra mest troligt är mötet av betydelse när lagen ska positionera sig inför slutspelet.

Tjeckien öppnade, som värdnation, den här turneringen med att slå Ryssland i premiären. Men senast föll man med uddamålet mot succélaget Tyskland. Det gör att vi ställer oss lite frågande till hur pass stabila tjeckerna egentligen är.

Kanada vann mot USA i sin premiär, men förlorade med hela 6-0 mot just Ryssland i matchen därpå. Samma Ryssland kunde sedan inte hävda sig mot det USA som Kanada hade slagit dagarna innan. Krångligt? En aning.

Den gemensamma nämnaren är hur som helst att matcherna i JVM kan gå precis hur som helst – ofta med många mål.

Annons:

Ett nytt överspel i JVM

Om det är någonting vi generellt kan konstatera om ungdomshockey är det att matcherna är av en mer offensiv karaktär än en generell match på seniornivå, inte minst när det är mästerskapet för herrlandslagen. Det är en trend som vi har sett i många år och som håller i sig över det här Juniorvärldsmästerskapet.

Det är någonting som vi har sett tydliga tendenser av i samtliga matcher hittills, ofta beroende på att lagen antingen är väldigt ojämna och det ena laget kör över det andra. Eller kan det också ha att göra med att lagen har bättre offensiva spelare, som man hellre släpper fram, än hur defensiven ser ut.

Ungdomsspelare har en tendens att mogna in i att täcka is och organisera sig i defensiven över en hel hockeyrink i ett lite senare skede i karriären. Det säger sig själv att det är någonting som kommer med rutin.

Men nog om dessa generella antaganden och konstateranden. Det här är trender som många har kunnat se länge, men det är också något som vi låter ligga till grund för vårt speltips inför mötet mellan Kanada och Tjeckien.

Båda lagen har visat fin offensiv kraft hittills, med vissa problem i defensiven där det släpps in för många, för enkla mål.

Över 6,5 mål spelas till 1,80 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Över 6,5 mål
Odds:  1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  19:00, tisdag 31/12
TV:   tvtio logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

.

 

Annons:


Annons: