Speltips inför Kanada – USA 26/12: Nordamerikanskt JVM-derby

Simon Pålsson Publicerat: 26 december 2019

I den första omgången av JVM 2019 möter USA och Kanada varandra i gruppspelet. En riktig smällkaramell och derby direkt den 26 december.

Annons:

Den här gången spelas JVM i Tjeckien med ett par olika spelorter. Det är traditionsenligt dags att dra igång turneringen på annandagen och det hela kommer nu att pågå i en dryg vecka innan det är dags att avgöra vilket lag som gäller som mästare just den här gången.

Märk väl att det för svensk del många gånger varit fina turneringar nu på 2010-talet och som vanligt ser man som svensk åskådare fram till den den här turneringen som någonting extra. Men det finns också många andra heta ungdomslandslag runt om i världen. Kanada och USA är och förblir två länder som alltid ser till att ha sina ungdomslandslag i världstoppen.

Därför ska det bli synnerligen intressant att se det nordamerikanska derbyt i Grupp B. Här blir det åka av redan i den första omgången och det lag som går segrande ur striden kommer ha goda möjligheter att faktiskt vinna hela sin grupp. Det lag som vinner går också vidare som gruppetta, vilket ger en bra seedning och fördel inför slutspel som väntar efter avslutat gruppspel.

Annons:

Kanada är snäppet bättre

Det är alltid lite problematiskt att försöka blicka tillbaka på tidigare möten mellan länder på ungdomsnivå, eftersom att trupperna är väldigt annorlunda och spelarna blir äldre. Det gör att det nu är helt andra spelare än senast lagen spelade mot varandra i tävlingssammanhang. Med det sagt slog Kanada faktiskt sina grannar med 4-1 i en träningsmatch i slutet av sommaren. Den kan man möjligen låta spela in.

Om vi bara ser till JVM-möten är det dock stor fördel USA på slutet – med fyra raka vinster efter många täta drabbningar med Kanada. Det ska sägas att amerikanerna haft lite av en gyllene generation på slutet och det har minsann faktiskt betalat av sig ganska ordentligt.

Men i grunden tycker vi att Kanada är en snäppet vassare hockeynation för närvarande och inte minst på seniorsidan har det blivit allt tydligare. Det tror vi nu ska smitta av sig till JVM-mötet här på annandagen.

Kanada att vinna under ordinarie tid spelas till 2,28 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Kanada vinner (ordinarie tid)
Odds:  2,28 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  19:00, torsdag 26/12
TV:   svttva logo
Stream:   svtplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 
Annons:


Annons: