Speltips inför Leksand – Oskarshamn 24/3: Vinna eller försvinna

Simon Pålsson Publicerat: 23 mars 2018

Det är verkligen som upplagt för desperation och spänning inför det sista mötet mellan Leksands IF och IK Oskarshamn i playoff inför SHL-playoff. Vinna eller försvinna gäller för båda lagen.

Det går verkligen inte att klaga på spänningen i matchserien mellan Leksand och Oskarshamn i Hockeyallsvenskans playoff. Som bekant tar sig vinnaren till ett SHL-playoff med start nästa vecka, då möte med Mora från SHL väntar.

Efter två spelade matcher står det 1-1 i matcher, varpå den tredje och sista matchen blir helt avgörande. Det är vinna eller försvinna som gäller för båda lagen.

Trots att det i den bemärkelsen är liknande förutsättningar är det här två lag och klubbar som har helt olika förutsättningar. På ena sidan står ett hemmalag som har satsat stenhårt för att inte bara ta sig upp till SHL igen, utan som också bygger laget långsiktigt i ett försök att verkligen vara redo för SHL när den dagen kommer. Här handlar det om att befästa sin position som en storklubb inom svensk ishockey och att bomma den chansen redan innan SHL-playoff hade varit en väldigt grov missräkning.

På andra sidan står ett Oskarshamn som förmodligen inte hade en tanke på att ta sig upp till SHL inför säsongen, utan som hittills gjort precis vad de hoppades på och lite till. Kanske är den mer avslappnade inställningen någonting att bygga på inför avgörandet?

Underskatta inte gästerna

Vad vi har lärt oss av två matcher i den här matchserien är att Oskarshamn inte på något sätt går att underskatta. Laget har onekligen sett till att toppa formen till precis rätt skede av säsongen, med en stark avslutning i grundserien och en fin slutspelsserie där laget till slut hamnade i topp av tabellen. Medvinden är tydlig och det har inte minst märkts i mötena med Leksand.

I det första mötet såg laget länge ut att vara på väg mot en skräll på bortaplan, men en stark avslutande period av Leksand såg till att vända på steken. 5-4 var hur som helst snöpligt för ett för dagen väldigt starkt Oskarshamn. Trots den psykologiskt tunga förlusten studsade laget tillbaka i nästa match och vann med hela 4-1 inför sin hemmapublik.

Därmed har Oskarshamn dels visat att de verkligen kan såra Leksand, men också att de mentalt är hundra procent fokuserade på det här. Det handlar om att vinna och med tanke på den energi som tros finnas inom gruppen räknar vi iskallt med att Oskarshamn gör målmässigt avtryck även på lördagseftermiddagen.

IK Oskarshamn över 2 mål, ordinarie tid (asian handicap) spelas till 1,72 gånger krämen hos Unibet. Då får vi pengarna tillbaka vid exakt två mål.

  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  IK Oskarshamn över 2 mål, ordinarie tid (asian handicap)
Odds:  1,72 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  14:45, lördag 24/3
TV:   cmorehockey logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: