Speltips inför Leksand – Timrå 11/3: Andra mötet i finalen

Simon Pålsson Publicerat: 10 mars 2018

Det andra mötet i den hockeyallsvenska finalen står för dörren och självklart är det ruskigt viktigt redan nu i matchserien mellan Leksands IF och Timrå IK. Vilka ska gå till SHL-playoff?

Den hockeyallsvenskan finalen mellan Leksand och Timrå åker vidare på söndagen. Den oerhört spännande första matchen mellan lagen slutade med seger för Timrå, 4-3. Därmed satt också det speltips inför matchen.

Den här gången är hemmaplansfördelen åt andra hållet och det är Leksand som har stödet av sin hemmapublik. Det kan mycket väl vara den faktor som fäller avgörandet, med tanke på att lagen bevisligen är så pass jämna.

Inför det första mötet åkte Timrå på en minst sagt tung förlust sedan Fabian Zetterlund kallats hem igen av Färjestad. Därmed försvagades laget ordentligt, men det räckte som sagt ändå till seger. Inför det andra mötet är frågan om inte Leksand kan dra större nytta av att Fabian Zetterlund inte finns med? Hur som helst är det rejält försvagande för Timrå som annars hade varit enorma favoriter i hela matchserien. Nu känns det lite mer öppet.

Här går vi på hemmalaget

I första mötet visade det sig väldigt lyckat att investera förtroendet i hemmalaget och med tanke på att båda lagen är så pass lika, både sett till rutin, styrka och form, känns det inte alls osannolikt att den här matchserien går hela vägen till fem matcher. Då är det också rimligt att anta att det är på hemmaplan som lagen skördar störst framgångar.

Leksand är också ett erkänt starkt hemmalag och ambitionen att ta sig upp till SHL igen genomsyrar hela klubben, vilket inte minst märks på den lönebudget som klubben laborerar med. Här känns det som att Leksand är på gång igen och vi tror att revanschlustan efter match nummer ett är väldigt stor.

Det blir ingen dans på rosor – det blir förmodligen jämnt igen – men Leksand får ses som klara favoriter här.

Leksand vinner (ordinarie tid) spelas till 2,15 gånger såsen hos Betway.

  Rygga spelet hos Betway – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Leksands IF vinner (ordinarie tid)
Odds:  2,15 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  15:00, söndag 11/3
TV:    cmoresport logo
Stream:    cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: