Speltips inför Linköping – Djurgården 20/3: Dags för revansch?

Simon Pålsson Publicerat: 20 mars 2018

6-1 i det första mötet gör att det är Djurgården som kan spela avslappnat i den andra SM-kvartsfinalen mot Linköping. Är det läge för revansch eller ska stockholmarna utöka till 2-0 i matcher?

Sicken käftsmäll!

Så går att sammanfatta det första mötet i SM-kvartsfinalen mellan Linköping och Djurgården. I inledningen av matchen såg ett intensivt bortalag till att kunna ställa till det för Djurgården på Hovet och när Jakob Lilja tryckte in 0-1 efter tio spelade minuter stärktes den känslan.

Det var dock precis vad som krävdes för att Djurgården skulle visa sitt rätta ansikte igen och plötsligt tog stockholmarna över matchen fullkomligt, inte bara spelmässigt, utan allra främst vad gällde målfabrikationen. Innan perioden var slut hade underläget förvandlats till en 2-1-ledning och i tredje perioden kom dödsstöten med tre snabba mål. Till slut vann laget med hela 6-1.

Det gör att det plötsligt är lite press på axlarna hos Linköpings spelare inför match två i SM-kvartsfinalen. Var det en svag dag på jobbet? Eller är skillnaden så stor mellan lagen? Hur tacklar man en sådan insats och ett sådant resultat rent mentalt, inte minst med tanke på att matchserien trots allt kan bli sju matcher lång?

Full fart framåt – igen

Det går att argumentera för att vi nu troligen får se ett mer försiktigt Linköping, som i all hast försöker täppa till ytorna bakåt och samtidigt plugga igen alla de hål som utnyttjades så effektivt av Djurgården i premiärmatchen. Å andra sidan spelar laget nu på hemmaplan och gör nog bäst i att brösta upp sig i ett försök att kvittera till 1-1 i matcher.

Utgångsläget just nu är minst sagt behagligt för Djurgården, som efter en stark säsong i grundserien har hemmaplansfördel i kvartsfinalen och som nu dessutom har 1-0 att gå på. Sex mål framåt senast ger också en skön känsla av självförtroende och en vetskap inom spelargruppen att det går att skapa framåt – utan problem.

Det mentala spelet inför matchen gör att vi trots allt ser en god chans för Djurgården att följa upp vinsten i det första mötet med en ny här. Spelbolagen håller matchen som vidöppen och där är vi nog inne på samma spår. Det är inte helt lätt att finna värde på ett rakt spel, men med tanke på den offensiva spetsen i det första mötet och det faktum att laget nu kan spela avslappnat känns det som att Djurgården har goda möjligheter att göra ett målmässigt avtryck även i den här matchen. I grundserien snittade laget trots allt tre gjorda mål per match.

Djurgården över 2,5 mål (inklusive övertid) får sig en slant till 2,05 gånger såsen hos Ladbrokes.

  Rygga spelet hos Ladbrokes – Få upp till 1 000 kr bonusspel!

Speltips:

Speltips:  Djurgårdens IF över 2,5 mål (inklusive övertid)
Odds:  2,05 (Jämför alla odds)
Bolag:  Ladbrokes (Upp till 1 000 kr bonusspel)
Spelstopp:  19:00, tisdag 20/3
TV:    cmoresport logo
Stream:    cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: