Speltips inför Linköping – Djurgården 24/3: Målspel i fokus

Simon Pålsson Publicerat: 23 mars 2018

Målmarknaden hamnar oundvikligen i fokus när Linköpings HC och Djurgårdens IF ska möta varandra i sin fjärde kvartsfinal. Förväntningarna är uppskruvade och vi ser framför oss en målfest – igen.

På förhand kändes det möjligen inte som den mest jämna matchserien och efter Djurgårdens stora premiärseger med 6-1 kändes det definitivt inte som att Linköping hade kraft nog att störa över sju matcher.

Nu kan det dock vara läge att omvärdera den känslan. Efter tre spelade matcher har Djurgården visserligen 2-1 i matcher och har vunnit sina matcher på hemmaplan, vilket i praktiken är allting som krävs för att ta sig vidare till nästa runda. Å andra sidan har Linköping efter den risiga premiären spelat upp sig och adderat mer kamp till sitt spel, ett element som inte går att underskatta i slutspelshockeyn.

3-2-segern efter sex perioder i match två var garanterat moraliskt stärkande och i match tre störde Linköping länge Djurgården på bortaplan. Uddamålsförlust vittnar trots allt om att laget inte är någon slagpåse och säkert kan störa hela vägen in i mål här. Andrew Gordon reducerade med mer än fem minuter kvar och visst var det lite darr på ribban?

Offensivt inriktade matcher

Känslan så här långt är hur som helst att matchserien bjuder på två offensivt starka lag och matcherna har under långa perioder varit offensivt inriktade. Intensiteten som alltid finns där i slutspelsmatcher går nästan att ta på och med tanke på att hela matchserien nu står och väger inför match fyra lär det inte bli mindre av den varan. Hemmalaget har sannerligen inte råd med en förlust här.

Mål har inte varit en bristvara så här långt och inför den fjärde matchen i kvartsfinalen är känslan att den trenden mycket väl kan hålla i sig. Djurgården gör bäst i att fortsätta med sitt mer offensivt lagda spel – i våra ögon är det där laget har sina styrkor – och den inställningen får omedelbara konsekvenser på hur spelet i stort artar sig. Matchbilden lär med andra ord bli öppen även här och inte minst med tanke på hur viktig matchen är kommer ett mål åt endera håll att tvinga fram motståndarna.

Därför hoppas vi på mål igen och tänker att den offensiva trenden från de tre första mötena sitter i även över den fjärde matchen.

Över 4,5 mål (inklusive övertid) spelas till 1,80 gånger såsen hos Betser.

  Rygga spelet hos Betser – Få 100 kronor omsättningsfritt!

Speltips:

Speltips:  Över 4,5 mål (inklusive övertid)
Odds:  1,80 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betser (100 kronor omsättningsfritt)
Spelstopp:  14:45, lördag 24/3
TV:   cmorelive logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: