Speltips inför Linköping – Djurgården 28/12: Motreaktion att vänta

Simon Pålsson Publicerat: 28 december 2017

Efter den målmässiga urladdningen i förra mötet mellan Linköping och Djurgården är det lätt att förblindas. Dessvärre tror vi på en motreaktion och en betydligt målsnålare historia nu.

För några veckor sedan spelade Linköping borta mot Djurgården i ett fantastiskt underhållande SHL-möte. Där och då var det säsongens utropstecken, Djurgården, som skulle visa sig vara starkast i det som blev en svängig historia. 6-3 skrevs slutresultatet till.

Med en sådan match och ett sådant resultat relativt färskt i minnet tror vi att spelarna i båda lagen kliver in till den här matchen, när lagen nu alltså möts igen, med en lite annan inställning. En form av motreaktion är att vänta. Dessvärre litar vi inte alls på att det dukas upp samma typ av intensiva, målglada underhållning som förra gången.

Som vi nosat på ovan är Djurgården som sagt utropstecknet den här säsongen i SHL och då syftar vi egentligen både på spelet och poängskörden så här knappa 30 omgångar in. Formen har dessutom varit konsekvent bra under hela säsongen och bortsett från en och annan dipp här och där finns det inte mycket att anmärka på. Djurgården är ett lag som sällan förlorar mer än en match i rad.

Inför det här mötet ligger laget tvåa i tabellen och har, med två matcher mindre spelade ska sägas, tio poäng upp till Växjö Lakers. Det stora framgångsrecepetet har stavats defensiven. 55 insläppta mål är mil bättre än övriga lag i serien och ser vi till 08-lagets senaste vecka är det just defensiven – ett insläppt på tre matcher – som sticker ut fortfarande.

Spelbolagen överskattar hemmalaget

För motståndet står nu ett Linköping som inte alls går att jämföra med Djurgården vad gäller jämnheten i prestationerna. Det är där det stora problemet ligger för hemmalaget, åtminstone om ni frågar oss. I vissa stunder glimrar laget till och känns väldigt bra, men sett till hela säsongen blandar de och ger för mycket. Med det sagt finns Linköping på sjätteplatsen i tabellen och kommer naturligtvis ta sig till slutspel i vår.

Här tänker vi låta magkänslan avgöra och vi tror att ett defensivt påkopplat Djurgården kommer att prioritera att inte släppa in mål här. Då är laget svåra att såra. Med tanke på att förra matchen mellan lagen blev en sådan urladdning tror vi på någon form av motreaktion.

Linköping under 2,5 mål (ordinarie tid) spelas till 1,94 gånger krämen hos Unibet.

  Rygga spelet hos MrGreen – Få 2 x 100kr gratisspel!

Speltips:

Speltips:  Linköping under 2,5 mål (ordinarie tid)
Odds:  1,94 (Jämför alla odds)
Bolag:  MrGreen (2 x 100 gratisspel)
Spelstopp:  19:00, torsdag 28/12
TV:    cmorelivetre logo
Stream:    cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: