Speltips inför Luleå – Färjestad 14/11: En annorlunda inställning

Simon Pålsson Publicerat: 14 november 2017

Luleå HF och Färjestad BK har inte spelat match på lång tid. Kanske väntar en lite ringrostighet när lagen gör upp om viktiga poäng i tisdagens SHL-möte.

Det här blir första gången på elva dagar som Luleå spelar en match i SHL. Det blir också första gången på nio dagar som Färjestad samlas för att spela en match. Med andra ord väntar ett möte mellan två lag som inte riktigt har matchtempot uppe. Hur kan det påverka matchen?

Det är den fråga vi har valt att låta ligga till grund för hela resonemanget i vår analys inför matchen. Speltipset vi valt ut bottnar också i det faktum att lagen väntas vara lite segare än vanligt.

Märk väl att Färjestad inledde säsongen strålande och därigenom skaffat sig en säker position högt upp i tabellen. Plötsligt känns det åter som ett tungt Färjestad, som på riktigt kan vara en kandidat till SM-guldet senare i vår.

Innan uppehållet fick vi se laget spela en lite annan typ av matcher, som var betydligt mer målsnåla. På de sex sista matcherna gick laget aldrig över totalt fem gjorda mål i matchen. En klar förändring mot det sprudlande FBK som inledde säsongen.

Spel på målmarknaden

Luleå har ungeär samma siffror. Fem raka matcher i SHL slutade långt under sex gjorda mål. Faktum är att på lagets fem sista matcher innan uppehållet gjordes inte mer än totalt – det vill säga totala mål i matchen – 14 mål. Det ger ett snitt på under tre mål per match.

Å andra sidan var formen klart bättre än tidigare, varpå den defensiva approachen visade sig lyckosam. Fyra segrar på de fem senaste är klart bättre än under säsongsinledningen och kanske har Luleå hittat sitt framgångsrecept.

Vi förväntar oss åtminstone att norrlänningarna kör vidare på samma spår och inte tar några större risker här. Att spela kontrollerat och prioritera defensiven har varit vägvinnande efter en knackig säsongsinledning. Då ändras det inte på ett sådant upplägg.

Under 5 mål, ordinarie tid (asian handicap) spelas till 1,71 gånger pengarna hos William Hill. Då får vi pengarna tillbaka vid exakt fem mål. Om matchen slutar 2-2 är det dock vinst, med tanke på att spelet gäller under ordinarie tid.

  Rygga spelet hos William Hill – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Under 5 mål, ordinarie tid (asian handicap)
Odds:  1,71 (Jämför alla odds)
Bolag:  William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, tisdag 14/11
TV:   cmorelivetva logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: