Speltips inför Luleå – Skellefteå 8/3: Näst sista omgången

Simon Pålsson Publicerat: 8 mars 2018

SHL går in i sin absolut mest avgörande fas och trots att det bara återstår två matcher står väldigt mycket fortfarande på spel. Inte minst när Luleå HF och Skellefteå AIK gör upp på torsdagskvällen.

En match av klassisk derbykaraktär. Tre oerhört viktiga poäng på spel. Näst sista omgången i grundserien. Det finns mycket att binda upp förväntningarna på när Luleå och Skellefteå gör upp på torsdagskvällen och självklart har vi hittat ett trevligt speltips inför matchen.

På det hela taget är det här två relativt formstarka lag, men det finns fortfarande ett par nivåer till att ta av. Alla bitar är verkligen inte på plats, men för den som är mer positivt lagd går det helt klart att se en positiv trend.

Allra tydligast tycker vi att den är för Luleå, som har skärpt till sig spelmässigt på sistone. Det gör att laget nu har en reell chans att förbättra tabellplaceringen och därigenom slippa spela fler matcher på bortaplan i åttondelsfinalen. Det finns också en chans att ta sig upp på den viktiga sjätteplatsen, som nu är fyra poäng bort. Den innehas nu av just Skellefteå, varpå den här matchen blir extra viktig av den anledning.

Bäst när defensiven fungerar

På sina åtta senaste matcher står Luleå noterade för åtta vinster och det är tydligt att lagets gamla framgångsrecept sitter i fortfarande. Det handlar helt enkelt om att få den defensiva biten på plats och släppa in få mål. När Luleå väl spelar den typen av ishockey lyckas bra med det trillar poängen in. Så fort det blir andra typer av matchbilder blir norrlänningarna ofta sårade, som senast borta mot HV71 när det rann iväg till 7-1.

Ett Skellefteå som inte direkt sprudlar framåt, då i termer av överdriven målproduktion, bör vara en annan typ av motstånd och med tanke på allt som faktiskt står på spel i just det här mötet kan det mycket väl bli den där typen av match. Den täta, intensiva och väldigt jämna alltså.

Spelbolagen har svårt att välja sida inför matchen och det har vi också. Därför blickar vi mot målmarknaden.

Under 4,5 mål (ordinarie tid) spelas till 1,90 gånger krämen hos Betway.

  Rygga spelet hos Betway – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Under 4,5 mål (ordinarie tid)
Odds:  1,90 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, torsdag 8/3
TV:    cmorehockey logo
Stream:    cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: