Speltips inför Malmö Redhawks – Frölunda 21/3: Press på gästerna

Simon Pålsson Publicerat: 21 mars 2018

Efter förlusten hemma i Göteborg är det plötsligt Frölunda som har pressen på sina axlar i kvartsfinalen mot Malmö Redhawks. Inför lagens andra möte i SM-slutspelet är känslan att vi står inför ännu en tät match.

Det första mötet mellan Frölunda och Malmö Redhawks i SM-kvartsfinalen hade verkligen allting som går att kräva av ett slutspelsmöte. Det var intensivt, publiken var verkligen på tårna och det smällde på ordentligt åt båda håll. Efteråt har domarna fått en hel del kritik för att ribban låg lite väl högt, men är det inte precis så vi vill ha det i slutspelet?

Nog om den saken. Klart är i alla fall att underhållningen var på topp. Efter 2-1-segern på bortaplan är det dessutom skåningarna i Malmö Redhawks som plötsligt sitter i något slags förarsäte. Nu är det Frölunda som behöver jaga en vinst på bortaplan för att inte hamna i ett utsatt läge tidigt i matchserien.

Oscar Alsenfelt, målvakt i Malmö Redhawks, var verkligen matchens stora utropstecken i det första mötet och han lär få en nyckelroll rakt igenom hela matchserien. Klart är att Frölunda skapar en hel del, men det krävs hög nivå på avsluten för att överlista Oscar Alsenfelt. Känslan är att ett mer desperat Frölunda kommer att gå ännu hårdare i jakten på mål nere i Malmö.

Malmö Redhawks är tunga att möta

Det går att hävda att Frölunda är det mer spelskickliga laget och ser vi till skott och skapade chanser går det verkligen att driva en sådan tes hela vägen in i mål. Med det sagt går hockeymatcher ut på att göra fler mål än motståndarna och där var Malmö Redhawks klart bäst senast. De har hittat sitt framgångsrecept med en aggressiv, hård ishockey och är svårslagna när matchen får den karaktären.

Därför räknar vi iskallt med att skåningarna fortsätter på den inslagna vägen även på hemmaplan. Inför sin hemmapublik brukar laget dessutom få ytterligare energi och trycka på ordentligt högt upp i banan. Vår känsla är att inget av lagen är dominanta nog i sitt spel för att dominera matcherna resultatmässigt, utan vi ser framför oss ännu en jämn historia.

Därför tycker vi att värdet inför matchen faktiskt finns på det raka oavgjorda resultatet. Det är svårt att hitta en favorit till att vinna matchen och med tanke på att Malmö Redhawks spelar så aggressivt kan det antingen bli en tät, tuff match, eller en väldigt öppen sådan. Det beror lite på hur dagsformen är just där och då.

X (oavgjort) spelas till 4,25 gånger såsen hos Betway.

  Rygga spelet hos Betway – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  X (oavgjort)
Odds:  4,25 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, onsdag 21/3
TV:   cmorehockey logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: