Speltips inför Malmö Redhawks – Rögle 25/2: 1X2-tecken i Skånederbyt!

Spelbloggare Publicerat: 24 februari 2017

Derby! Slaget om Skåne – Malmö Redhawks och ett för dagen svårbedömt Rögle möter varandra i ett förhoppningsvis kokande Malmö Arena. Efter att ha vänt ut och in på förutsättningarna, plockas ett specifikt 1X2-tecken ut.

Toksist och 13 raka förluster. Med det var det total misär och fastän situationen fortfarande är prekär för Rögle, lättades den upp enormt när – från ingenstans – fem vinster radades upp efter varandra. Nu senast var det dock tillbaka på förlustspåret när Brynäs blev tre nummer för stora, 1-4.

Sex matcher återstår nu för Rögle och för att kontraktet ska kunna säkras, krävs det mer eller mindre vinster i alla – och det är inte ens säkert att det räcker. Åtta pinnar har man upp till död mark. Fokus – att hitta formen. Få momentum.

Malmö Redhawks hittar vi i mitten av tabellen, plats åtta, och således i playinområdet. Glappet uppåt till topp sex, de som direkt får spela slutspel, borde inte kunna hämtas in, såvida ingenting alldeles extraordinärt inträffar. Neråt, på död mark, är risken att man landar borta – i både praktiken och teorin.

Klar fördel Redhawks

På sätt och vis blir ju derbyn alltid lite mer svårbedömda än vanliga serielunksfajter, med all kamp och känslorna som involveras. Det har också hettat i matcherna dessa två emellan – vem minns till exempel inte Noah Welchs och Christopher Liljewalls fullskaliga slagsmål när lagen rykte ihop i slutet av förra året?

Men trots detta får vi känsla och hittar värde i de siffrorna som dukas ut – och det är fördel Malmö Redhawks. Större än oddssättarna antyder.

Det var ju en fantastisk svit Rögle radade upp, men nu när den bröts senast – en hård käftsmäll, 1-4 mot Brynäs – är känslan att det är tillbaka på ruta ett. De är ett lag som lever mycket på energin, och där tappades verkligen luften.

Redhawks värjde undan Växjö efter straffar senast och vann dessförinnan med 3-1 över Karlskrona. Hela åtta av de 11 senaste matcherna har vunnits, sex av dessa redan under ordinarie tid.

Tre raka inbördes möten har också vunnits, varav en av dessa på övertid.

Den raka ettan spelas försiktigt till de 1,75 x insatsen som dukas ut av Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Malmö Redhawks vinner, rak etta
Odds: 1,75 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, lördag 25/2
TV:  cmoresport logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: