Speltips inför Malmö Redhawks – Rögle BK 5/2: Skånederby i SHL

Simon Pålsson Publicerat: 5 februari 2018

Malmö Redhawks välkomnar sina lokalrivaler Rögle BK till Malmö Arena och den här gången är känslan att ett formstarkt bortalag kan göra avtryck i matchen.

Trots att Rögle BK vanligtvis inte trivs i Malmö är vår känsla att laget den här gången har en ganska god möjlighet att störa Malmö Redhawks i måndagens Skånederby. Matcherna mellan lagen har en klar tendens att bli minnesvärda – av olika anledningar.

Oftast handlar det helt enkelt om underhållningsvärdet, som brukar vara väldigt högt. Det bjuds på en fartfylld och intensiv derbyhockey med många mål, något som publiken på plats i arenorna och framför tv-soffan verkligen gillar. Där är vi på samma sida.

Den här gången kommer Rögle BK, som alltså harvar omkring i bottenstriden i SHL, med ganska god form att luta sig mot. Två raka segrar och hela tio gjorda mål framåt på dessa två segrar gör att det plötsligt finns lite härlig energi inom truppen. Addera då derbykänslorna och vi kan inte tänka oss någonting annat än ett Rögle BK som går för fullt här.

Malmö Redhawks är ojämna

Som vanligt blandar Malmö Redhawks den ena kollosalt fina insatsen med det andra rena bottennappet. Det gör laget oerhört svårplacerade, men vad vi räknar med nu är åtminstone ett hemmalag som tänker trycka plattan i mattan. Det brukar vara standard i Skånederbyna och efter tre raka segrar lär också energin vara på topp även hos Malmö.

Föga förvånande håller spelbolagen hemmalaget som väldigt klara favoriter här och det går att förstå varför. Dels är Malmö Redhawks helt enkelt ett bättre hockeylag än Rögle BK, men dessutom har de ett övertag på sina rivaler i derbyna, speciellt på hemmaplan. I Malmö trivs ängelholmarna verkligen direkt dåligt.

Den här gången är vi känsla dock att ett taggat Rögle BK kan åka vidare av bara farten. Det lär bli ytterligare en målrik historia och slagläget för gästerna är mycket gott. Rögle BK över 2 mål, ordinarie tid (asian handicap) spelas till 1,95 gånger såsen hos Unibet. Då får vi pengarna tillbaka vid exakt två mål efter 60 spelade minuter.

  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Rögle BK över 2 mål, ordinarie tid (asian handicap)
Odds:  1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, måndag 5/2
TV:   cmoresport logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: