Speltips inför Malmö Redhawks – Växjö Lakers 23/3: Kniven mot strupen för Lakers

Spelbloggare Publicerat: 21 mars 2017

Det har blivit idel bortavinster i matchserien mellan Malmö Redhawks och Växjö Lakers i SHL-kvartsfinalen och det innebär fördel för skåningarna när vi kliver in i den fjärde matchen. Fortsätter det likadant?

Växjö Lakers – Malmö Redhawks: 1-2 (E)
Malmö Redhawks – Växjö Lakers: 2-3 (E)
Växjö Lakers – Malmö Redhawks: 3-4

Så har det sett ut hittills i kvartsfinalserien mellan Malmö Redhawks och Växjö Lakers, vilket innebär att den på förhand stora underdogen sitter i förarsätet inför match fyra – något som skakar om hockey-Sverige.

I måndags var det utvisningarna och BP-spelet som satte stopp för Växjö Lakers, med två insläppta mål i numerärt underläge – och från den matchen satt vårt spel på Redhawks över 1,5 mål alltså utan problem. Fortsatt lycka nu?

– Jag tycker att det var en rolig match. Båda lagen spelade bra. Det är en väldigt tajt serie och varje match kan gå åt vilket håll som helst, sa en av Malmös målskyttar, Rhett Rakhshani, till Cmore efter matchen.

Växjö kvitterar

Grundserievinnaren Växjö är omskakat och om denna match skulle sluta i en förlust, då är man illa ute. 1-3 i matcher, det blir oerhört svårt att hämta in.

Men är det där vi landar? Känslan – nej.

Växjö Lakers är den bättre parten, vilket de 18 poängen som skiljde dem åt i grundserien är en stark indikator på. Ettan mot åttan i tabellen. Nu spelar de med kniven mot strupen och borde väl räknas som hyfsade favoriter här?

Oddssättarna menar att det ska vara fifty-fifty – vi alltså att Lakers ska stå som favoriter. Gott med spelvärde finns således att tälja…

Dessutom kan vi räkna med att Lakers tagit lärdom av den senaste matchen och inte och försöker spela lite mer safe, undvika utvisningsbåset. Viktigt att ha gnuggat på detaljerna i powerplay också.

Idel bortavinster har det alltså blivit – och här fortsätter det likadant. Växjö Lakers är så pass mycket bättre att de inte borde hamna i ett 1-3-underläge mot ett klasserna sämre Malmö Redhawks.

Växjö Lakers ML, att vinna inklusive övertid, spelas till 1,92 gånger pengarna hos NordicBet. Mer rättvisande odds hade stått i runt 1,80x, är min värdering.

  Rygga spelet hos NordicBet – Få 1 000 + 400 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Växjö Lakers ML (vinna inklusive övertid)
Odds: 1,92 (Jämför alla odds)
Bolag: NordicBet (1 000 + 400 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, torsdag 23/3
TV:  cmorehockey logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: