Speltips inför Mora IK – BIK Karlskoga 7/3: Dra inte för stora växlar!

Simon Pålsson Publicerat: 6 mars 2017

Det vore farligt att dra för stora växlar av det första mötet i den hockeyallsvenska finalen mellan Mora IK och BIK Karlskoga. Det känns som att det är precis vad flera spelbolag har gjort, vilket vi tackar för.

Den hockeyallsvenska finalen smög igång redan i söndags, när det första mötet i matchserien mellan BIK Karlskoga och Mora IK gick av stapeln. Efter en drömstart på matchen – mål efter mindre än två minuter – kunde Mora rida ut vågen och ta med sig en seger hem efter att prickat in 3-1 i slutsekunderna av matchen.

Då matchserien avgörs i bäst av fem matcher har Mora nu möjligheten att sätta spiken i kistan direkt. Laget står nämligen inför två raka matcher på hemmaplan och om det skulle bli seger i båda betyder det att den hockeyallsvenska finalen är vunnen och att man kan börja förbereda sig mentalt för match mot SHL-jumbon.

Men riktigt där är vi inte än. Två matcher återstår och det krävs alltså vinst i båda för att matchserien ska avgöras redan efter tre matcher. Att ta en blytung seger på bortaplan redan i det första mötet indikerar såklart att Mora är ett starkt lag, men här höjer vi redan nu ett varnande finger. Det går helt enkelt inte att dra för stora växlar av den inledande matchen.

Unibet har gått lite väl bananas

Det är lätt att stirra sig blind på det första resultatet i den här matchserien och då få för sig att det här blir en enkel resa för Mora. Lite så känns det som att spelbolagen har gjort, inte minst Unibet. Faktum är att lagen är väldigt jämna i grunden och var ganska självklara som etta och tvåa i den hockeyallsvenska tabellen.

3-1 speglar inte heller riktigt matchbilden i den bemärkelsen att det skulle varit en given seger för Mora. Tvärtom, det kunde faktiskt ha slutat lite hur som helst. Med andra ord är det garanterat ett väldigt taggat Karlskoga som tar sig till Mora för att spela match nummer två. Karlskoga har dessutom varit starka de sista veckorna, både på bortaplan, men också när det kommer till målskytte. Det är helt enkelt ett ganska formstarkt lag.

Vi har sett det så många gånger för i den här typen av matchserier: en vinst på bortaplan kan vara svår att försvara på hemmaplan. Vad det beror på är oklart, men kanske är revanschlustan så stor att det inte går att hålla emot? Kanske har det smugit sig på en liten falsk säkerhet hos det vinnande laget?

Hur som helst finns det flera saker som talar för Karlskoga här. Lagen är jämna och det lär bli jämnt, gästerna är sugna på revansch och hockeypsykologin brukar fungera som så att det förlorande laget ofta studsar tillbaka direkt. BIK Karlskoga +0.0 (asian handicap) – alltså draw no bet – spelas till 3,10 gånger pengarna hos Unibet.

  Rygga spelet hos Unibet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  BIK Karlskoga +0.0 (asian handicap)
Odds:  3,10 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, tisdag 7/3
TV:   cmorehockey logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: