Speltips inför Mora – Karlskrona 1/2: Viktiga poäng i bottenmötet

Simon Pålsson Publicerat: 1 februari 2018

Extremt viktiga poäng står på spel i SHL-mötet mellan Mora IK och Karlskrona HK, som spelas torsdagen den 1 februari 2018. Vårt speltips betalar dubbelt upp.

SHL-torsdagen bjuder bland annat på ett väldigt viktigt möte i den nedre regionen av tabellen, där jumbon Karlskrona tar sig till Mora för att möta det närmsta laget i tabellen. Just nu skiljer det fyra poäng mellan lagen, där Mora nu bara har målskillnaden som skiljer för att slippa spel i kvalserien senare i vår. Hur som helst lever chansen att säkra nytt kontrakt för båda lagen, vilket naturligtvis är det obestridliga fokuset i det här skedet av säsongen.

Därför blir också den här matchen oerhört viktig och det går att likna den vid en så kallad sexpoängsmatch, där en vinst automatiskt gör att man också skaffar sig ett bättre utgångsläge i förhållande till sina närmsta konkurrenter i tabellen. Mycket nerver väntar alltså.

Hemmalaget kommer till matchen efter två raka vinster mot Malmö Redhawks, men också en rejäl käftsmäll (7-2) borta mot serieledande Växjö Lakers senast. Förhoppningsvis har det inte satt för stor prägel på laget, som hoppas hitta tillbaka till spelet mot Malmö Redhawks.

Bra förutsättning för Mora

Karlskrona såg länge ut som en slagpåse och det var många som helst räknade ut lagets chanser att faktiskt kunna rädda ett SHL-kontrakt, till och med via spel i kvalserien. Det håglösa, oinspirerade och allmänt trubbiga laget kändes på tok för vilsna. Nu har det dock börjat se aningen bättre ut och laget har två vinster på sina fyra senaste. Det är såklart inget snitt som går att upprätthålla och ser vi vilka lag segrarna kommit mot är det tydligt att Karlskrona fortfarande väger för lätt i lite tyngre möten. Mot Mora (2-1) hemma och Rögle (2-1) borta har det dock blivit seger.

Huruvida det är ett psykologiskt övertag för Karlskrona att ha med sig till Mora låter vi vara osagt, men känslan är här att det faktiskt är hemmalaget som är det något starkare laget. Det bör också synas i matchen, där vi tror att Mora får revansch efter förlusten senast.

Det raka spelet på hemmalaget ger 1,95 gånger insatsen – nästan dubbla såsen – hos Bethard. Det synar vi med glädje.

  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Mora IK vinner (ordinarie tid)
Odds:  1,95 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard (Upp till 1 250 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, torsdag 1/2
TV:    cmorelive logo
Stream:    cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: