Speltips inför Nashville Predators – Vegas Golden Knights 9/12: Mål, mål, mål

Simon Pålsson Publicerat: 7 december 2017

Mål, mål, mål – mer mål. Ja, det är känslan inför fredagsnattens NHL-möte mellan Nashville Predators och Vegas Golden Knights. Båda lagen har imponerat i höst och hoppas bygga vidare på det.

Två positiva utropstecken den här säsongen gör upp i ett av nattens heta NHL-möten.

På ena sidan hittar vi ett Vegas Golden Knights som trots att laget börjat om helt från början den här säsongen – det är som bekant klubbens första i NHL – faktiskt ser relativt samspelta ut. Dessutom har laget haft enorma skadebekymmer, men ser ändå till att haka på i toppen med 35 inspelade poäng på 27 matcher.

Formen fick sig en liten dipp i månadsskiftet, men på det hela taget ser Vegas Golden Knights starka ut. Offensivt snittar laget långt över tre gjorda mål per match, något som historiskt räcker långt.

Nashville Predators är poäng- och formmässigt ännu bättre och även här är det offensiven som sticker ut. Märk väl att laget alltså lyckats bygga vidare på den så lyckade fjolårssäsongen.

Mål i fokus

Scott Hartnell och Ryan Ellis är borta för Nashville Predators del. Laget får klara sig utan båda ett par veckor till åtminstone. Efter att ha missat två matcher ser det ut som att Ryan Johansen nu kan vara aktuell för comeback, men det är ännu oklart om det starka offensiva kortet verkligen kommer till spel. Det vore ett härligt tillskott för hemmalaget.

Hos gästerna fortsätter den centrala frågan vara målvaktssidan, där långtidsskadade Oscar Dansk och Marc-Andre Fleury fortsatt är otillgängliga. Å andra sidan har den sistnämnda smugit igång med sin träning, men spel är han inte aktuell för än. Malcolm Subban, ytterligare en målvakt, har dragit på sig en sjukdom i veckan och kan tvingas stå över här, men rapporterna pekar i nuläget på att han spelar. Ingen optimal målvaktssituation alltså.

Clayton Stoner, William Carrier, David Perron. Där har vi tre utespelare som missar matchen. På det hela taget ganska tunga avbräck för gästerna, åtminstone defensivt sett.

Med två så offensiva lag borde det bli målfest igen.

Över 5,5 mål spelas till 1,78 gånger såsen hos Bwin. Passa på omgående, för det här oddset lär sjunka ordentligt.

  Rygga spelet hos Bwin – Få upp till 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Över 5,5 mål
Odds:  1,78 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp:  02:00, lördag 9/12
TV:    viasatsport logo
Stream:    viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: