Speltips inför Norge – Sverige 15/2: Svensk OS-premiär

Simon Pålsson Publicerat: 15 februari 2018

Tre Kronor kliver in i OS-turneringen med en match som laget bara ska vinna. Norge står nämligen för motståndet och då är segern allt som räknas.

ODDSBOOST: Få 6,00 på Sverige att vinna matchen! Läs mer om och hämta kampanjen här. 

Äntligen är det dags för OS-premiären även för det svenska herrlandslaget i ishockey, som inleder turneringen med att spela ett nordiskt möte med Norge. Det här är en match som Tre Kronor utan tvekan måste vinna för att visa sig värdiga att anses som en kandidat att faktiskt gå långt i turneringen.

Om vi ser till den grupp som Norge och Sverige har hamnat i är den inte den starkaste i OS, även fall Finland också finns med här. Där finns det en hel del spelare från KHL och den finska ligan, medan Sverige har spelare både från ligor runt om i Europa och SHL.

Som bekant finns det inga NHL-spelare att tillgå i den här OS-turneringen, men frågan är om det inte är en fördel för Sverige? SHL är en konkurrensmässig liga med europeiska mått mätt och spelarna där bör hålla en nivå jämförbar med många andra landslag som finns med i turneringen. Men för att kännas som en kandidat vore det välkommet med ett Tre Kronor som kliver in med en fin insats redan i öppningsmatchen.

Sverige behöver studsa tillbaka

Väl på plats i Sydkorea där OS-turneringen alltså avgörs spelade Sverige mot det kanadensiska landslaget i början av den här veckan och efter en urusel andraperiod förlorade Tre Kronor med hela 4-1. Efteråt talades det om att svenskarna blivit skrämda av ett i många avseenden hårt och aggressivt spelande Kanada, en approach som Sverige alldeles uppenbart inte var förberedda på.

Förhoppningsvis fungerade förlusten som en väckarklocka inför turneringen och även fall Norge såklart är ett svagare motstånd bör det vara det vara norrmännen som får sota för Sveriges dåliga genrep.

Norge å sin sida förlorade med 4-2 i sitt genrep, då mot Schweiz, och känns inte särskilt skrämmande. Det här ska Sverige vinna och efter förlusten senast litar vi på att Tre Kronor kliver på direkt.

Sverige vinner (första perioden) spelas till 1,91 gånger såsen hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Sverige vinner (första perioden)
Odds:  1,91 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard (Upp till 1 250 kr bonus)
Spelstopp:  08:40, torsdag 15/2
TV:   kanalfem logo kanalnio logo
Stream:   eurosportplayer logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: