Speltips inför Örebro HK – Växjö Lakers 19/12: Serieledarna måste vara favoriter

Simon Pålsson Publicerat: 19 december 2017

I egenskap av serieledare – överlägsna sådana till och med – borde Växjö Lakers vara ännu klarare favoriter när laget gästar Örebro HK. Oddssättningen öppnar för ett bra speltips.

Efter en veckas uppehåll är det nu åter dags för lite härlig SHL-hockey och överlägsna serieledarna Växjö Lakers tar då resan upp till Örebro.

Spelbolagen håller gästerna som favoriter, men inte särskilt stora sådana. Det kan vi tycka är aningen märkligt. Visst, det finns all anledning att ställa sig lite frågande till om den mentala energin finns på plats, men å andra sidan har laget inte visat mycket till trötthetstecken så här långt.

Fysiskt bör laget också vara på topp efter en veckas vila. Det är med andra ord den överlägsna, utvilade och relativt formstarka serieledaren som kommer till besök till Örebro. I våra ögon vore det konstigt om inte gästerna får klä sig i rollen som väldigt klara favoriter.

Örebro HK imponerar inte

25 omgångar in i säsongen står Örebro HK på 31 inspelade poäng och just nu ser det tufft ut att ta sig till slutspel. Visst, Luleå HF på tiondeplatsen är bara en placering upp i tabellen, men redan handlar det om sju poäng.

Dessutom finns det inga större spelmässiga tendenser på att Örebro HK har i ett slutspel att göra. Inför det här mötet har laget en seger på sina åtta senaste. Sju (!) förluster talar sitt tydliga språk. Senaste matchen, spelad den 9 december, slutade med förlust 3-1 borta mot Växjö Lakers. Bara för att den här matchen råkar spelas på hemmaplan skulle vi inte tro på någon större skillnad i resultat den här gången.

Ett rakt spel på gästerna lockar till runt 2,30 gånger insatsen, men vi fegar ur och synar draw no bet till 1,79 gånger pengarna hos Betser. Spelet heter där Växjö Lakers +0.0 (asian handicap) men betyder alltså samma sak.

  Rygga spelet hos Betser – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Växjö Lakers +0.0 (asian handicap)
Odds:  1,79 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betser (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, tisdag 19/12
TV:   cmorelivefyra logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: