Speltips inför Örebro – Karlskrona 8/2: Skrällpeng

Simon Pålsson Publicerat: 7 februari 2018

Det stora skrälldraget inför veckans SHL-torsdag hittar vi i mötet mellan Örebro HK och Karlskrona HK, två lag som sannerligen hör till bottenstriden i SHL.

Efter en direkt svag inledning på 2018 är Örebro nu direkt inblandade i SHL:s bottenstrid och riskerar att tvingas till att spela kvalserien för att rädda nytt kontrakt. I nuläget är formen så pass dålig att laget sjunkit som en sten i tabellen, vilket gör torsdagens möte med Karlskrona på hemmaplan till ett bottenmöte.

Det trodde vi inte för bara några veckor sedan, men en direkt horribel resultatrad i kombination med att flera lag i botten imponerat lite på sistone gör att Örebro nu de facto är indragna i bottenstriden. Örebro har nu 45 poäng och ligger därmed bara en poäng före Mora i botten, samtidigt som Karlskrona är åtta poäng bakom. En förlust här och det kan plötsligt bli spännande på riktigt.

Örebro står just nu på sju (!) raka förluster och det som är riktigt beklämmande är sättet laget förlorat desa matcher. Defensiven verkar ha kapitulerat fullkomligt och om vi någonsin kan prata om dålig inställning kanske det är nu? Att förlora hela 6-1 borta mot en bottenkonkurrent, Rögle, i senaste matchen talar lite för sig själv.

På det hela taget finns det inte mycket till ljusning just nu och torsdagens möte med Karlskrona blir därmed väldigt intressant som ett sista test på var Örebro egentligen står här och nu.

Karlskrona kan skrälla här

Nu väntar hur som helst seriens klart svagaste lag och Örebro borde rimligen ha en god möjlighet att äntligen bryta sin förlusttrend. Å andra sidan går det att vända helt på steken och lyfta det som att Karlskrona nu har en reell möjlighet att faktiskt störa Örebro här. Är det någon gång du ska möta Örebro är det sannerligen nu. Dessutom har laget kniven mot strupen och behöver öka poängskörden omgående om drömmen om att slippa kvalserien ska finnas överhuvudtaget.

Det är inte kört och en seger här är en sådan sak som hade ökat den chansen ordentligt.

Ser vi på laget senaste matcher går det att, med lite god vilja, se en positiv trend där det visserligen blivit tre raka förluster, men där matcherna varit väldigt täta. Dessutom har laget segrar mot bottenkonkurrenterna Rögle och Mora från de senaste veckorna, så alldeles uppenbart finns förmågan att vinna matcherna som verkligen gäller något.

Målsnålt? Förmodligen. Det riktiga spelvärdet hittar vi dock i skrällspelet. Karlskrona bör kunna störa här och 3,20 gånger såsen hos draw no bet är på tok för högt. Det spelas!

  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Karlskrona HK +0.0 (asian handicap)
Odds:  3,20 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, torsdag 8/2
TV:   cmorelivefyra logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: