Speltips inför Örebro – Linköping 18/1: Tätt och jämnt

Simon Pålsson Publicerat: 17 januari 2018

Det är inte helt enkelt att välja sida inför torsdagskvällens SHL-möte mellan Örebro HK och gästande Linköpings HC. Allt är upplagt för en mycket jämn drabbning.

Jämnt, tätt, öppet och tufft. Det finns många nyckelord som känns relevanta och direkt applicerbara på torsdagens möte mellan Örebro och Linköping i SHL. Sammanfattningsvis är det inte helt lätt att välja sida inför mötet.

Anledningen? Jo, just nu känns lagen faktiskt ganska jämna. På ena sidan har vi ett hemmalag som har hittat rätt i sina prestationer den sista månaden och som visserligen fortsatt inte samlar ihop så pass många poäng att de avancerar nämnvärt i tabellen, som hela tiden stretar emot i matcherna och gör det svårt för i stort sett alla lag.

Två vinster på de åtta senaste är kanske inte det mest imponerande facit du kan ha, men med tanke på att laget senaste månaden slagit både Skellefteå och Växjö på hemmaplan går det inte att räkna borta Örebro. Skillnaden hemma i Örebro är slående och där kan laget som sagt hota alla. Det blir också jämnt och tätt även om det råkar bli en förlust.

Ett skrällspel lokaliseras

Det är också i den vetskapen vi tar avstamp vad gäller det speltips som ska presenteras efter den fullständiga analysen. Det är nämligen ett Linköping med tre raka segrar som nu gästar Örebro. Å andra sidan har det varit två segrar mot bottenlaget Mora, varpå det går att ifrågasätta tyngden i den trend som laget nu kan uppvisa.

Hur som helst känns Linköping också som ett lag som ofta stretar emot bra, men som lite för sällan lyckas dominera sina matcher. Det är också anledningen till att vi, om det går att säga det redan nu, inte håller laget som en konkret SM-guldkandidat i nuläget.

På det hela taget känns det väldigt öppet inför torsdagens match. Det kan gå lite hur som helst, men vad vi räknar med är att det åtminstone blir jämnt. Det öppnar för ett skrällspel.

X (oavgjort) spelas till 4,25 gånger krämen hos Betway.

  Rygga spelet hos Betway – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  X (oavgjort)
Odds:  4,25 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, torsdag 18/1
TV:   cmorelivetre logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: