Speltips inför Örebro – Växjö Lakers 1/3: Tydligt favoritskap

Simon Pålsson Publicerat: 1 mars 2018

Växjö Lakers tar sig till Örebro som enorma favoriter i våra ögon, även fall spelbolagen känns lite lätt generösa i sin värdering och oddssättning. Det utnyttjar vi gärna med vårt speltips.

Det finns ingen anledning att krångla till det när SHL-torsdagen bland annat bjuder på mötet mellan Örebro och Växjö Lakers. Här finns det en tydlig favorit på förhand och det ska mycket till för att finna rimliga argument till att så inte bör vara fallet.

47 omgångar in i säsongen hittar vi nämligen Växjö Lakers i topp av tabellen med hissnande 104 inspelade poäng, att jämföra med 87 poäng för närmast jagande lag. Det är en oerhörd klasskillnad och ett bevis på att laget håller en helt annan nivå.

Nu väntar möte med bottenlaget Örebro, som inte bara snubblat bort chansen att överhuvudtaget nå slutspelet, men som på allvar är inblandade i nedflyttningsstriden nu. De har bara två poäng till godo på Mora, som skulle kunna avsluta säsongen så pass starkt att de slipper kvala för att säkra nytt kontrakt.

Rakt spel hämtas

Trots den oerhörda klasskillnad mellan Örebro och Växjö Lakers samlas spelbolagen strax under dubbla såsen i sin oddssättning på den raka bortasegern. Hur vi än vänder och vrider på det går det faktiskt inte att motivera något sådant.

Det som spelbolagen möjligen tar in i beräkningen är det faktum att Växjö Lakers egentligen inte särskilt mycket att spela för, men å andra sidan innebär det bara att laget kan spela avslappnat. Troligen vill de se till att toppa formen inför slutspelet, som dessutom föranleds av en veckas vila när åttondelsfinalerna ska avgöras. Så argumentet att gästerna inte vill slita på sina kroppar håller inte riktigt heller här.

Med en seger på sina elva senaste är Örebro inte ett motstånd som skrämmer. Växjö Lakers vann sin första match efter OS-uppehållet med klara 5-0 och ser lika starka ut som innan. Det går inte att spela någonting annat än den raka segern här.

Växjö Lakers vinner (ordinarie tid) spelas till 1,95 gånger såsen hos Unibet.

  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Växjö Lakers vinner (ordinarie tid)
Odds:  1,95 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, torsdag 1/3
TV:   cmorelivetre logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: