Speltips inför Pittsburgh Penguins – Montreal Canadiens 22/3: Klar favorit

Simon Pålsson Publicerat: 21 mars 2018

Det går inte att blunda för det oerhört tydliga favoritskapet inför den NHL-match som spelas natten till torsdag svensk tid mellan Pittsburgh Penguins och bottenlaget Montreal Canadiens.

Det går att säga mycket om den här säsongen som Montreal Canadiens har haft hittills, men att beskriva den som någonting annat än misslyckad blir direkt felaktigt. Från att ha varit ett självklart topplag under flera säsonger har laget nu befäst sin position som lag i nedre delen av tabellen.

Det tidigare framgångsreceptet med få insläppta mål och en aggressiv ishockey är som bortblåst. Visst, det finns ett par lag som har släppt in fler mål än Montreal Canadiens under säsongen, men ärligt talar är de inte många. Speciellt inte om vi blickar uppåt i tabellen, där samtliga lag har tiotalet bättre kolumner för insläppta mål. Det håller inte.

Det gör att det nu med ett gäng veckor kvar av grundserien redan är som så att Montreal Canadiens är avsågade och att de inte kommer att spela slutspel senare i vår. Det vågar vi påstå, hur deppigt det än må vara.

Pittsburgh Penguins är starkare

Betydligt bättre ser det ut för Pittsburgh Penguins, som i en jämn tabell nu dånar mot slutspel. Viktigt är nu att avsluta grundserien på ett starkt sätt för att dels säkra slutspelsplatsen, men kanske allra främst vässa formen inför det som komma skall. Är det här säsongen som det stjärnspäckade Pittsburgh Penguins äntligen får ut sin fulla potential när det verkligen gäller?

Just nu är formen ganska god, även fall laget har tre förluster (samtliga på bortaplan mot svårspelade lag) sista två veckorna. Å andra sidan är lagets hemmafacit starkt och när nu ett mycket formsvagt Montreal Canadiens – en enda vinst på de nio senaste – gästar ska favoritskapet vara supertydligt.

Med hela åtta spelare borta är Montreal Canadiens också riktigt försvagade just nu. Det rör sig om spelare som Victor Mete, Max Pacioretty, Shea Weber och Ales Hemsky – bara för att nämna några. Tunga tapp. Hemmalaget kan få klara sig utan Dominik Simon och Zach Aston-Reese, men båda ska testas sent inpå matchstart och hoppas kunna medverka.

Här gör vi det jätteenkelt för oss.

Pittsburgh Penguins vinner (ordinarie tid) spelas till 1,71 gånger krämen hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 200% upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Pittsburgh Penguins vinner (ordinarie tid)
Odds:  1,71 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  00:05, torsdag 22/3
TV:   viasathockey logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: