Speltips inför Rögle – Karlskrona 2/3: Sista chansen

Simon Pålsson Publicerat: 1 mars 2018

Det kan mycket väl vara tal om allra sista chansen för Karlskrona HK i jakten på nytt SHL-kontrakt. Borta mot Rögle BK lär laget åtminstone ha goda möjligheter att ta livsviktiga poäng i bottenstriden.

Ångestladdat bottenmöte. Så beskrivs enklast fredagens enda match från SHL, då Rögle får besök av Karlskrona hemma i Ängelholm. Med några få omgångar kvar att spela finns det ingen tid att spilla för något av lagen.

Som bekant är det bara de två sämsta lagen i tabellen som riskerar att åka ur SHL. Båda får kvalspela för att hålla sig kvar. I skrivande stund ser det ut att bli Mora och Karlskrona. Efter en stark inledning på 2018 har Rögle skaffat sig ett litet övertag och har faktiskt hela sju poäng ner till en kvalplats.

Hur som haver kan det här, fredagens bortamatch mot Rögle, vara den sista chansen för Karlskrona att skaka liv i det hela. Med fem poäng upp till säker mark lever chansen i allra högsta grad, men är det någon gång laget ska vinna bör det ju vara mot en bottenkonkurrent. Nu är det visserligen på bortaplan, men vi räknar iskallt med ett Karlskrona som går för vinsten här.

Det kan bli islossning

Med tanke på att Karlskrona egentligen inte har någonting att förlora – allt handlar om att ta så många poäng som möjligt – lär laget försöka såra Rögle ordentligt och så fort det bara går. Efter 4-1-vinsten mot Brynäs förra veckan finns självförtroende i laget, som nu vet att det går att såra lag även på bortaplan. Därtill var 5-3-vinsten borta mot Örebro strax innan OS-uppehållet ytterligare ett sådant kvitto.

Rögle å sin sida åkte på en riktig käftsmäll senast och fick åka hem från Växjö med noll poäng efter 5-0. Det är visserligen inte hela världen, men det är tydligt att skåningarna inte har så lätt att hålla tätt bakåt. Det lär Karlskrona försöka utnyttja ordentligt.

Desperationen kommer att sätta fart på den här matchen. Det är vi övertygade om.

Karlskrona HK över 2 mål, ordinarie tid (asian handicap) spelas till 1,99 gånger såsen hos Unibet. Då får vi pengarna tillbaka om laget bara gör två mål.

  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Karlskrona HK över 2 mål, ordinarie tid (asian handicap)
Odds:  1,99 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, fredag 2/3
TV:   cmorehockey logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: