Speltips inför Ryssland (OAR) – Slovenien 16/2: Rivstart att vänta

Simon Pålsson Publicerat: 15 februari 2018

Efter den snöpliga förlusten mot Slovakien i premiären är vår starka känsla att Ryssland (OAR) kliver in för fullt redan från start i mötet med Slovenien.

Det är fullständigt kaos som råder i grupp B efter den första omgången i OS. Logiskt nog var det alltså grupp B som var först ut att spela sina premiärmatchen och precis som vi varnade lite för blev det en omgång med skrällar. Att det ska bli så otroligt med skrällar var dock mer än vad vi vågade vänta oss.

Med tanke på att de stora elefanterna är rejält försvagade sedan NHL-spelarna tvingats stanna hemma har skillnaderna mellan de stora och de mindre nationerna minskat ordentligt. Det öppnar såklart för skrällar. Ryssland (OAR) är trots allt det lag som drabbats minst av att NHL-spelarna inte är med i OS, men laget förlorade trots det mot Slovakien med 3-2 i sin premiär.

Efter den chockartade förlusten för den enorma guldfavoriten – nu utgår vi från oddsen inför turneringen – räknar vi iskallt med att Ryssland (OAR) reser sig direkt i nästföljande match. Nu väntar ett något svagare motstånd i form av Slovenien och känslan är att ryssarna inte har råd att tappa fler poäng. Det vore förödande för självförtroende och självbilden.

Slovenien blir chockade

Även i den andra matchen i grupp B blev det alltså en skräll i premiäromgången då Slovenien lyckades kvittera den amerikanska ledningen precis i slutskedet av matchen. I förlängning följde slovenerna upp kvitteringen med att sätta det avgörande målet till 3-2 och plötsligt har vi ett scenario där båda storfavoriterna i gruppen förlorade sina respektive premiärer.

Slovenien visade sig helt klart vara ett bättre lag än vad som ofta är fallet, men trots det är känslan att de får det betydligt tuffare mot Ryssland (OAR) här. Det finns inte utrymme för fler misstag från ryskt håll och klasskillnaden mellan Ryssland (OAR) och Slovenien är betydligt större än mellan några andra lag i den här gruppen.

Att spela på rysk seger till några hundradelars ränta – runt 1,08 gånger pengarna – är självklart inte aktuellt med premiäromgången färskt i minnet. Däremot har vi en känsla av att det blir en rysk anstormning i inledningen av matchen och den lär chocka Slovenien.

Ryssland (OAR) vinner första perioden spelas till 1,58 gånger insatsen hos Bethard. Här går det att skruva upp insatsen något hack för att få en dräglig återbetalning.

  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Ryssland OAR vinner (första perioden)
Odds:  1,58 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard (Upp till 1 250 kr bonus)
Spelstopp:  08:40, fredag 16/2
TV:   eurosport logo
Stream:   eurosportplayer logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: