Speltips inför Schweiz – Ryssland 2/1: JVM-kvartsfinal

Simon Pålsson Publicerat: 2 januari 2020

Schweiz gäller som klar underdog inför kvartsfinalen mot Ryssland i JVM, men det finns trots allt en god chans på underhållning här.

Annons:

Tidigt på torsdagen är det dags att dra igång den allra första av totalt fyra kvartsfinaler i stundande JVM. Det här är en turnering som nu spelas på tjeckisk mark – det vill säga i Europa och med humana starttider för våra ögon. Det gör att den första kvartsfinalen drar igång strax efter lunch och sedan pågår det matcher hela vägen in på kvällen.

Sist ut är Sverige mot Tjeckien, men först ut är ett annat ovisst möte. Ryssland må vara favoriter mot Schweiz, men kanske är det läge för en skräll här?

Klart är i alla fall att Schweiz har någonting på gång efter att ha vunnit mot Finland i den sista gruppspelsmatchen. Laget föll bara mot Sverige i gruppspelet och har nu totalt tre vinster på fyra matcher att luta sig mot. Det ger en bra boost av energi inför det tuffaste mötet hittills. För den högstanivå som Ryssland har tror vi inte att Sverige kan matcha just nu.

Hur som helst är Ryssland ett bra lag. Det har man visat flera gånger om i gruppen, även fall förlusten mot Tjeckien i premiären lämnade en liten tagg. Efter det har man 6-0 mot Kanada, en tung 3-1-förlust mot USA och sedan hela 6-1 mot formstarka Tyskland i den sista matchen. Upp och ner – minst sagt. Men vi vidhåller att man med sin högstanivå har en förmåga att skada, förstöra och vinna över alla lag i den här turneringen.

Annons:

En oviss kvartsfinal

Det är såklart givet att Ryssland måste klä i rollen som favoriter inför den här matchen, men samtidigt finns det en del tvivel kring det ryska landslaget som gör att vi inte riktigt vet var vi har laget. Det har varit lite upp och ner under gruppspelet och det var länge sedan som man faktiskt höll en hög nivå rakt igenom ett helt mästerskap.

Samtidigt såg Schweiz alltså riktigt starka ut mot Finland i den sista gruppspelsomgången och kommer därmed med god energi till den här matchen. Nu krävs att man steppar upp sitt försvarsspel ett par nivåer för att nå samma täta defensiv som under förra årets mästerskap.

I den kvartsfinalen slog man som bekant ut Sverige med 2-0 efter att fullkomligt dödat tempot i matchen. Dessutom storspelade den schweiziske målvakten den gången. Det är inte omöjligt att vi står inför någonting liknande den här gången.

Att Schweiz kommer att försöka sätta ett lågt tempo, med spelförstörande moment och ett kontringsspel i fokus, är en självklarhet så här på förhand. Det talar för att ett underspel inför den här matchen.

Under 7 mål (asian handicap) spelas till 1,70 gånger krämen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Under 7 mål (asian handicap)
Odds:  1,70 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  12:30, torsdag 2/1

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 


Annons: