Speltips inför Schweiz – Sverige 13/5: Favoritspelet hämtas

Simon Pålsson Publicerat: 13 maj 2018

Sverige kliver in i ännu en VM-match som klara favoriter och det går att förstå när Tre Kronor på söndagen spelar mot Schweiz. Inte heller här finns anledning att omvärdera vårt standardspel från VM-turneringen.

Sverige har fortfarande inte förlorat i VM-turneringen och ser verkligen starka ut så här i inledningen av VM, även fall senaste matchen mot Slovakien var ett litet energiläckage. Där blev det vinst först efter övertid då förstakedjan återigen avgjorde.

Det är naturligt att det kommer en liten dipp efter ett par omgångar i en turnering med relativt enkelt motstånd, inte minst med tanke på den mentala biten. Det är i ärlighetens namn inte här och nu det gäller som mest, varpå spelarna naturligt nog sparar sig lite inför större utmaningar.

Snart kommer dessutom ett par välkomna tillskott till VM-truppen, däribland Viktor Arvidsson från Nashville Predators. Det ser dock ut som att han får vänta lite på sin första match, men klart är i alla fall att han kommer in med ytterligare offensiv spets efter en magisk säsong borta i NHL. Det bådar gott för svensk del.

Samma visa ännu en gång

Efter den något trevande matchen mot Slovakien – där Sverige släppte lite på aggressiviteten och direkt blev straffade – tror vi att Tre Kronor är fast beslutna om att göra en bättre insats här. Samtidigt vill laget inte slösa på onödig energi, utan skaffar sig nog gärna ett bra övertag redan i första perioden.

I samtliga matcher så här långt har Tre Kronor tagit kommandot redan under matchens första 20 minuter och det har slutat med ledning redan i den första periodpausen. Det tyder på en bra aggressivitet från början och inte sällan har laget så sakteliga slagit av på den biten senare under matchen för att spara lite på energi. Det går att förstå med tanke på hur lång och krävande den här typen av turnering är.

Efter den lite svagare insatsen senast tror vi att Sverige är fast beslutna om att trycka till Schweiz direkt. Det är ett svårslaget Schweiz som väntar, så här krävs faktiskt full koncentration.

Sverige att vinna första perioden ger nu hela 1,95 gånger pengarna. Det är bra betalt och blir dagens spel på Tre Kronor.

  Rygga spelet hos Ladbrokes – Få upp till 1 000 kr bonusspel!

Speltips:

Speltips:  Sverige vinner (första perioden)
Odds:  1,95 (Jämför alla odds)
Bolag:  Ladbrokes (Upp till 1 000 kr bonusspel)
Spelstopp:  20:15, söndag 13/5
TV:   tvtre logo
Stream:   viaplay logo
Läs mer: Speltips under Ishockey-VM 2018 hittar ni här
Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: