Speltips inför Skellefteå – Färjestad 21/3: Match två

Simon Pålsson Publicerat: 21 mars 2018

Efter bortasegern i det första mötet kan Skellefteå AIK sitta ganska lugnt i båten inför match nummer två i kvartsfinalen mot Färjestad BK. Här har vi höga förväntningar.

Precis som vi var inne på i vårt speltips blev det första mötet mellan Skellefteå och Färjestad i SM-kvartsfinalen ett mycket jämnt sådant. Matchen rivstartade visserligen med en mycket intensiv öppningsperiod, men lugnade sig sedan något både spel- och målmässigt.

Att Skellefteå kunde åka hem med en 3-1-vinst och därmed 1-0 i matcher är onekligen en fin fjäder i hatten, men ger också bra med andrum inför fortsättningen på matchserien. Känslan är dock att matchserien vi står inför kan bli en av de mer jämnare här i kvartsfinalerna.

För Färjestads del handlar det om att kanalisera all energi i jakten på en kvittering till 1-1 i matcher. Vi räknar iskallt med att laget har en bättre koncentrationsnivå i inledningen av det andra mötet och förmodligen försöker laget bygga vidare på avslutningen på den första matchen, som såg betydligt bättre ut. På det hela taget känns det högst troligt med en jämn och möjligen tämligen målsnål historia när båda lagen verkligen inte vill förlora.

Färjestad förlorar inte igen

Skellefteå har haft en säsong som varit upp och ner hittat någon form av positiv energi i laget och står nu på totalt fyra vinster. Visserligen är det relativt sparsamma vinster och motståndet har kanske inte heller varit varken det mest motiverade eller det bästa. Å andra sidan är 3-1-vinsten mot Färjestad i kvartsfinalens premiär trots allt ett bevis på att Skellefteå är att räkna.

Med det sagt känns Färjestad som ett lag som inte vikar ner sig, speciellt inte när det är så pass viktiga matcher som nu. Efter ett par onödiga insläppta senast ser vi framför oss ett än mer defensivt inriktat Färjestad, som gärna sätter en krigarstämpel på den här tillställningen. Hela känslan andas tillknäppt på förhand och i ärlighetens namn har vi svårt att se hur Färjestad ska förlora under ordinarie tid, åtminstone innte med mer än ett uddamål i sådana fall.

Tätt och jämnt? Ja, det låter rimligt.

4,50 gånger såsen ger ett rakt X (oavgjort efter ordinarie tid) och det är onekligen värt en tv-slant. Det hittar du hos Betway.

  Rygga spelet hos Betway – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  X (oavgjort)
Odds:  4,50 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, onsdag 21/3
TV:   cmoresport logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: