Speltips inför Skellefteå – Färjestad 25/3: Spiken i kistan

Simon Pålsson Publicerat: 24 mars 2018

Med 3-0 i matcher gäller det bara att banka in den där sista spiken i kistan med full kraft för Skellefteå AIK. Söndagen bjuder på det fjärde mötet i SM-kvartsfinalen mot Färjestad BK.

Ännu en gång var vi precis rätt ute i det senaste mötet mellan Skellefteå och Färjestad i SM-kvartsfinalen mellan lagen. Tre matcher in i matchserien har norrlänningarna redan skaffat sig 3-0 och dånar mot en semifinal utan att behöva förta sig alldeles för mycket.

Det är någonting med den här upplagan av Färjestad – då både sett till spelarsammansättning och det spelsätt som laget tillämpar – som helt enkelt inte passar i slutspelet. I grundserien såg det stundtals bra ut och inte minst under hösten kändes Färjestad som en pigg liten outsider senare under säsongen. Men väl i slutspelet ser vi tydliga brister i deras spel. Det håller helt enkelt inte mot lite tyngre motstånd i grinigare matcher.

Skellefteå visar åter sitt gamla slutspelsansikte och visst finns det lite vibbar till storhetstiden här? Känslan är hur som helst att den här matchserien har satt sig och i ärlighetens namn har Färjestad inte direkt varit nära att störa Skellefteå. Att då åka uppåt i landet för att skaka liv i den här matchen när det redan står 3-0 känns föga troligt.

Tydligt favoritskap

Skellefteå har visat prov på en tyngd och en slutspelsanpassad ishockey som Färjestad alldeles uppenbart inte kan hantera. Med 3-0 i ryggen lär det inte bli mindre av den varan, utan vi ser framför oss ett hemmalag som verkligen kliver på här för att avgöra kvartsfinalen direkt. Då kan Skellefteå dessutom ta en träningsvecka och några extra dagars vila inför SM-semifinalen då.

Spelbolagen är inne på samma spår och ser framför sig hur Skellefteå dödar det här mötet nu. Å andra sidan tycker vi fortfarande att det finns ett utrymme på någon tiondel innan det raka spelet inte längre är spelvärt. Det gäller att passa på med andra ord!

Skellefteå AIK att vinna matchen under ordinarie tid spelas därför till 1,92 gånger såsen hos Bethard. Här gör vi det enkelt och rakt. Lite som vi förväntar oss att Skellefteå kommer att spela.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 200% upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Skellefteå AIK vinner (ordinarie tid)
Odds:  1,92 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  15:00, söndag 25/3
TV:   cmorehockey logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: