Speltips inför Skellefteå – Örebro 27/2: Tydlig favorit

Simon Pålsson Publicerat: 27 februari 2018

Otvivelaktigen är det hemmalaget som får gälla som favoriter inför tisdagens match mellan Skellefteå AIK och Örebro HK i SHL. I vårt speltips ställer vi oss på favoriternas sida.

Det är skönt att OS-hockeyn är över och SHL på allvar kommer upp i tempo igen. Det gör att veckorna går att känna igen och att det alltid finns något härligt att knäppa på sin tv för att titta på om kvällarna.

På tisdagen väntar ytterligare tre matcher från SHL och föga förvånande riktas vårt fokus mot mötet mellan Skellefteå och Örebro upp i de mer norra delarna av Sverige. Båda har spelat en match sedan uppehållet och stod på varsitt håll för rätt okej insatser, men det råder ingen tvekan om att det är Skellefteå som är både bättre och hetare.

Laget stod nämligen för en tung insats borta mot toppkonkurrenten Färjestad. Precis som vi var inne på inför matchen skulle Skellefteå också komma att göra ett tydligt målmässigt avtryck och kunde åka hem med två poäng efter att ha vunnit 4-3 efter förlängning.

Klasskillnad mellan lagen

Örebro å sin sida förlorade det tuffa mötet hemma mot Frölunda och visade prov på en defensiv som får anses skakig. Hela sex insläppta mål på hemmaplan bådar inte särskilt gott och även fall övriga matcher har ganska många veckor på nacken har Örebro bara en seger på över tio matcher i SHL. Det finns helt enkelt inte riktigt samma höjd i detta Örebro, den saken är säker.

Det ska sägas att Örebro nu får tillbaka Tylor Spink, Joakim Andersson och Sakari Manninen i laget till den här matchen, men trots det är Örebro klart sämre än Skellefteå.

Med god form, hemmaplansfördel och en på pappret klart bättre trupp går det inte att blunda för att Skellefteå är klara favoriter här. Därför tar vi deras parti utan att blinka.

Skellefteå AIK vinner (ordinarie tid) spelas till 1,65 gånger krämen hos Bwin.

  Rygga spelet hos Bwin – Få upp till 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Skellefteå AIK vinner (ordinarie tid)
Odds:  1,65 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bwin (Upp till 250 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, tisdag 27/2
TV:    cmorelivetva logo
Stream:    cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: