Speltips inför Slovakien – Ryssland (OAR) 14/2: Favoriterna premiärspelar i OS

Simon Pålsson Publicerat: 13 februari 2018

Ryssland, eller OAR som de heter nu under OS,  är skyhöga favoriter inför herrarnas hockeyturnering i vinter-OS 2018. Det är inte konstigt med tanke på truppen laget sitter på och förhoppningsvis märks det redan i det första mötet i turneringen mot Slovakien.

Parallellt med matchen mellan USA och Slovenien spelas även den andra matchen i samma grupp, nämligen den mellan Slovakien och Ryssland. Här är förväntningarna faktiskt betydligt högre på förhand.

Visst, det råder ingen som helst tvekan om vilka som är favoriter inför matchen. Ryssland, eller rättare sagt atleter från Ryssland som tävlar under neutral flagga då ryssarna inte får medverka i detta OS, är enorma favoriter inför hockeyturneringen på herrsidan. Med tanke på att stora delar av lagets stjärnbas är stationerad i just KHL istället för NHL kan också Ryssland mönstra vad som är betydligt närmare ett ordinarie lag.

Det saknas ett par tunga pjäser som huserar i NHL till vardags, men ryssarna har en jämförelsevis enormt mycket starkare lag än flera andra av sina konkurrenter. Men, det ska såklart spelas om det och det kan hända mycket på vägen mot OS-guld. Vad vi förväntar oss är dock ett Ryssland som kliver ut stenhårt redan i första matchen mot Slovakien och det är just därför vi har höga förväntningar inför matchen i fråga.

Mål i fokus – åt båda håll

Slovakien då? Precis som många andra länder saknas ett par riktigt tunga spelare som till vardags huserar i NHL. Därför har laget primärt hämtat spelare från ligor runt om i Europa och i ärlighetens namn känns slovakerna kanske svårbedömda. Å andra sidan brukar Slovakien inte sällan bjuda på ganska trevliga matcher och pilla in ett par puckar framåt, även fall det ofta läcker en hel del bakåt.

Ryssland har vunnit 3-0 och 8-1 i sina två förberedande matcher inför turneringen och det tror vi bara är en försmak på vad som komma skall. Full fart framåt redan i premiären är förmodligen vad som väntar och därför väntar vi oss en öppen matchbild. Minst 5-1 till ryssarna? Det är vår förhoppning.

Över 5,5 mål spelas hur som helst till 1,80 gånger såsen hos Unibet, men då det är en premiär kan det vara vanskligt att skruva upp insatsen på tok för mycket.

  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Över 5,5 mål
Odds:  1,80 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  13:10, onsdag 14/2
TV:   eurosport logo
Stream:   eurosportplayer logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: