Speltips inför Slovenien – Norge 20/2: Felaktig favorit

Simon Pålsson Publicerat: 19 februari 2018

Spelbolagen är helt snett på det inför OS-åttondelsfinalen mellan Slovenien och Norge tidigt på tisdagsmorgonen. Det öppnar för ett spel på underdogen till 2,39 gånger krämen.

Två lag som vanligtvis inte att räkna med i en OS-turneringen står nu inför en OS-åttondelsfinal där de rimligen bör kunna ha goda möjligheter att åtminstone inte göra bort sig i efterföljande kvartsfinal. Det faktum att storlagen är rejält försvagade i den här upplagan av OS gör att allting blir jämnare.

Det gör också att matcher som vanligtvis fnyses bort plötsligt blir mer intressant. För egen del finns det en charm i att ett lag som Slovenien faktiskt mäktat med att slå USA under gruppspelet och nu kliver in i slutspelsfasen med en tro på sig själva. Det är kul för sporten om inte annat.

Detta faktum gör också att det känns lite skevt hur spelbolagen valt att sätta oddsen inför OS-åttondelsfinalen mellan Slovenien och Norge. Samtidigt som slovenerna trots allt gjort det bra i sina gruppspelsmatcher – undanräknat förlusten mot Ryssland (OAR) – har Norge haft det väldigt tungt i sin grupp. Trots det är norrmännen favoriter på förhand.

Här kliver vi in på Slovenien

Norge står nämligen på tre raka förluster i en visserligen ganska tuff grupp. Mot Sverige och Finland hade norrmännen ingen suck, men mot Tyskland borde de kunnat sprattla till med en vinst. Så blev inte fallet. Samtidigt står Slovenien på två segrar, mot USA och Slovakien, och lär ha betydligt bättre självförtroende.

I ärlighetens namn är den här oddssättningen helt skev och det går inte riktigt att tolka hur spelbolagen valt att värdera matchen. Samtidigt öppnar det för ett mycket högre odds på det spel vi tänkt erbjuda.

Det raka spelet på Slovenien till 3,00 gånger såsen är givetvis intressant, men för att gardera oss för ytterligar en jämn historia säkrar vi upp med pengarna tillbaka på oavgjort.

Slovenien +0.0 (asian handicap) synas alltså hos Unibet och ger 2,39 gånger krämen.

  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Slovenien +0.0 (asian handicap)
Odds:  2,39 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  08:40, tisdag 20/2
TV:   kanalfem logo eurosport logo
Stream:   eurosportplayer logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: