Speltips inför Södertälje – Björklöven 16/3: Segern allt som räknas

Simon Pålsson Publicerat: 15 mars 2018

Matchen som har allting som krävs för underhållning – på förhand. Så går det att benämna fredagens möte mellan Södertälje och Björklöven i Hockeyallsvenskans slutspelsserie, som snart ska till att avgöras.

Matchen som verkligen har allt. Södertälje tar sig an Björklöven på hemmaplan i den näst sista omgången av slutspelsserien i Hockeyallsvenskan och det finns ingen tid kvar att spilla. Södertälje skuggar serieledande Björklöven och har två poäng att ta igen med två matcher kvar att spilla. Björklöven leder serien och kan skaffa sig ett oerhört bra slagläge på avancemang vid en seger.

Allting talar för underhållning här. Precis allting.

När Södertälje klev in i slutspelsserien var det som klara underdogs. Men efter två raka segrar nu har laget plötsligt häng på ett avancemang och därigenom en chans att nå SHL. Det var nog många som såg laget som uträknade, inte minst efter premiärförlusten mot Oskarshamn i slutspelsserien. Därefter steppade laget dock upp och slog AIK med 5-3 och Almtuna med 4-2 på bortaplan. Imponerande. Det genomgående temat med många mål är också tydligt.

Det borde bli mål här

Det gör att Södertälje nu har sex inspelade poäng och därmed två poäng upp till Björklöven, som just nu leder slutspelsserien. Med tanke på att seriesegern är allt som räknas – säsongen är ju över för övriga fem lag i tabellen – finns det liksom bara ett läge med två omgångar kvar. Södertälje måste vinna och det gäller förmodligen båda matcherna som nu finns kvar.

Björklöven då? Jo, laget har imponerat mest under slutspelsserien och står på åtta inspelade poäng efter två vinster och en förlängningsvinst mot den kanske tuffaste konkurrenten Oskarshamn. Nu är formen på topp och med tanke på att det är AIK som väntar i sista omgången behöver Björklöven förmodligen ett bra resultat här för att verkligen sitta i förarsätet inför den sista omgången.

Vi kan inte tänka oss någonting annat än att ett offensivt formstarkt Björklöven (tolv mål på tre matcher) verkligen gasar här också. Med två lag som så tydligt vill gå för segern kan det inte bli annat än målrikt. Eller?

Över 4,5 mål (inklusive övertid) spelas till 1,78 gånger krämen hos Betser.

  Rygga spelet hos Betser – Få 100 omsättningsfria kronor!

Speltips:

Speltips:  Över 4,5 mål (inklusive övertid)
Odds:  1,78 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betser (Unik: 100 kronor – omsättningsfritt)
Spelstopp:  19:00, fredag 16/3
TV:   (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: