Speltips inför Sverige – Finland 26/12: Premiär i JVM

Simon Pålsson Publicerat: 26 december 2019

JVM-premiär väntar på annandagen när Juniorkronorna tar sig an Finland i den första omgången i gruppspelet.

Annons:

Den fina traditionen med att JVM-turneringen i ishockey drar igång strax efter att julfirandet gått i mål fortsätter såklart även det här året. Och som vanligt går det svenska landslaget, småkronorna som de kallas, in i turneringen med stora förväntningar på sina axlar.

Det finns en del anledningar till att så är fallet – men det hela bottnar såklart i att Sverige av tradition är ett land som kan plocka fram unga och lovande spelare på löpande band. Den här kullen som nu finns med i turneringen är inget undantag, utan här finnas många spännande namn.

Det blir dessutom en riktig rivstart i den första omgången av slutspelet, när Sverige kommer att spela mot Finland. Det är som vanligt så att man försöka geoanpassa grupperna för att spetsa intresset tidigt i turneringen. Det är också ett sätt att faktiskt säkerställa ganska rättvisa sportsliga villkor i termer av förberedelser för de olika länderna.

Nu ska sägas att JVM 2019 spelas på tjeckisk mark. Det blir en klar fördel för lagen från Europa att slippa resa till Nordamerika för att spela turneringen. Då är det både en jobbig resa som ska göras, men också en tung tidsomställning och såklart ett sämre publikstöd som väntar där borta.

Annons:

Viktiga spelare saknas

Förra JVM-turneringen var en viss Anton Lundell stor stjärna i det finska landslaget, men nu kommer 18-åringen inte till spel på grund av en skada. I förändringsbenägna landslag, som ungdomslandslag alltid är, är det alltid en fördel att ha spelare som kunnat spela turneringen tidigare. Men nu saknar man alltså det som kunde varit deras bästa spelare.

Juniorkronorna, det vill säga Sverige, har i sin tur problem med Albin Eriksson. Han kommer inte att finnas i truppen till den första matchen och det återstår att se om han kan spela senare i turneringen. Det är en viktig spelare, men inte alls på den nivån som Anton Lundell är i Finland.

Här ska sägas att Sverige också imponerat under försäsongen, om man så får kalla den, inför JVM. Med vinst mot Tjeckien, 5-1, och sedan en stundtals fin insats med USA (förlust 6-4) känns det som att Sverige har någonting på gång.

En viktig sak att notera är att Sverige inte har förlorat en enda match i gruppspelet i JVM sedan 2006. Det är alltså en lång supersvit som nu måste bevaras även efter den här matchen. Det återstår att se om Finland kan rubba den stolta svenska traditionen av att inte förlora.

Över 5,5 mål spelas till hela 2,00 gånger insatsen här. Det här två bra lag som nu kommer att bjuda upp till dans. Oddset finns hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Över 5,5 mål
Odds:  2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  19:00, torsdag 26/12
TV:    tvtio logo
Stream:    viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Annons:


Annons: