Speltips inför Sverige – Finland 5/5: Sista matchen

Simon Pålsson Publicerat: 4 maj 2019

Finland är nästa utmaning som väntar för Tre Kronor i Euro Hockey Tour. Mötet och speltipset avgörs söndagen den 5 maj 2019.

Annons:

Euro Hockey Tour, där den sista turneringen för säsongen nu avgörs på tjeckisk mark, ska gå in i mål på söndagen med den avslutande omgången. Då får vi bland annat se mötet mellan det svenska laget och Finland, ett lag som också vann sin premiär. I deras fall slutade det med vinst 3-2 mot värdnationen Tjeckien.

Detta speltips skrivs redan innan den andra omgången – där Sverige ställs mot Tjeckien och vi håller Sverige som favoriter på förhand – men känslan är att det kvittar inför omgång tre. Med tanke på att det här är uppladdning inför vad som komma skall i VM är det också dit spelarna blickar.

För svensk del blir det här den sista matchen med nerv som spelas innan gruppspelet drar igång och där litar vi på att den nykomponerade truppen behöver lite mer tid att svetsa sig samman. Ett tungt rivalmöte med Finland kan vara precis vad som behövs för att spänna bågen ytterligare. Därför räknar vi med at spelarna gärna gör ett par extra mål och kör över finnarna här.

Offensiven i fokus

Precis som för Sverige handlar det här om att spetsa offensiven även för finsk del. Det finns egentligen ingenting att förlora i den här matchen och därför tror vi att Finland ser det som en bra möjlighet att sporra sitt lag.

Samtidigt är det här en match som har viss annan kontext, med tanke på att det trots allt är lite av ett rivalmöte. Det kan addera någonting extra, men någon vidare försiktighet förväntar vi ändå inte oss. Det är inte vad vi har fått se så här långt i Euro Hockey Tours sista turnering heller.

Sverige är det på pappret starkare laget och lär vara drivande, men Finland är inte ofarliga framåt. Vi litar på att offensiven hamnar i fokus.

Över 5 mål (asian handicap) spelas till 1,94 gånger såsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 500 kronor!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Över 5 mål (asian handicap)
Odds:  1,94 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  14:00, söndag 5/5
TV:  svtett logo
Stream:  svtplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: