Speltips inför Sverige – Korea 12/2: Svensk dominans

Simon Pålsson Publicerat: 11 februari 2018

Det väntas svensk dominans i mötet mellan Sverige och Korea i damernas hockeyturnering i Sydkorea. Favoritskapet till trots tror vi inte Sverige kör över Korea fullständigt.

Äntligen lite svensk OS-hockey på schemat och den här dagen är det dags för Damkronorna att ta sig an Korea, som alltså består av spelare från både Nord- och Sydkorea.

På förhand är favoritskapet väldigt tydligt och konstigt vore väl annars. I Asien finns det få ishockeylag som är att räkna med, vilket såklart har naturliga förklaringar med vädret som mestadels är betydligt varmare i den delen av världen. Hur som helst ska matchen spelas och med tanke på den svenska OS-premiären finns det anledning till viss oro.

I öppningsmatchen mot Japan var Sverige helt klart svaga och det stora problemet är utan större tvekan anfallsspelet, som ser väldigt segt och oinspirerat ut. Detta svenska landslag är i för sig inte det starkaste vi någonsin skickat iväg på en stor turnering, men det såg väldigt krampaktigt ut. Den som stack ut var egentligen målvakten Sara Grahn och det är oroande. Om man nu vill se det så.

Spelbolagen överskattar Sverige

Trots det ska Sverige självklart vara klara favoriter mot ett Korea som förlorade sin premiär mot Schweiz med hela 8-0. Där kunde koreanerna aldrig riktigt komma in i matchen och därför räknar vi iskallt med att de lär vara mer alerta från start i mötet med Sverige.

Att det skulle bli tal om en poäng för Korea är dock högst, högst osannolikt. Det ska väldigt mycket till då. Däremot är känslan att Korea kan streta emot betydligt bättre än mot Schweiz, som offensivt känns hetare än Sverige i nuläget. Med OS-premiären avklarad finns det liksom inte så mycket att förlora längre för Korea.

Det blir såklart svensk seger här, men förmodligen med relativt låga siffror.

Korea +5,5 spelas till 2,06 gånger såsen hos Betser.

  Rygga spelet hos Betser – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Korea +5,5
Odds:  2,06 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betser (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  13:00, måndag 12/2
TV:   kanalfem logo eurosport logo
Stream:   eurosportplayer logo

 

 

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: