Speltips inför Sverige – Ryssland 4/1: JVM-semifinal

Simon Pålsson Publicerat: 4 januari 2020

Juniorkronorna vann kvartsfinalen mot Tjeckien och hoppas göra samma sak mot Ryssland i JVM-semifinalen, som spelas lördagen den 4 januari 2020.

Annons:

Efter en dryg vecka med intensiv hockey i JVM är det nu dags för den helt avgörande helgen att ta plats. Det hela inleds med semifinaler på lördagen. För svensk del väntar en tuff utmaning i form av Ryssland, som i stunder visat en väldig höjd i den här turneringen.

Sverige å sin sida har lyckats hålla sin långa svit utan förluster i gruppspelet vid liv. Detta genom att vinna samtliga matcher i gruppen och nu stå på totalt 53 raka matcher utan förlust i JVM-gruppspel. Den senaste svenska förlusten kom till 2006. Det var minst sagt länge sedan och långt före alla spelares, ledares och många supportrars tid.

Dessutom såg Sverige ruskigt starka ut i kvartsfinalen mot Tjeckien. Redan i den första perioden satte man in dödsstöten i det som till slut blev en 5-0-vinst och ett säkert avancemang. Då ska sägas att Tjeckien inte bara varit värdnation och hade publiken på sin sida, man hade också vunnit mot Ryssland i gruppspelet. Det säger en del.

Ryssland då? Jo, lite upp och ner i gruppspelet men som vanligt steppar ryssarna upp i skarpa lägen. Mot Schweiz blev det 3-1 i kvartsfinalen och därmed är man vidare. Å andra sidan imponerade man inte mer än vad man behövde i kvarten. För vår del känns det inte som att Sverige ska eller borde ha blivit skrämda av den insatsen. Snarare tvärtom. Här finns det alla chanser att gå vidare till final för Juniorkronorna.

Annons:

Sverige är på gång

Trots att Sverige har gått obesegrade rakt igenom hela turneringen och faktiskt körde över värdnationen Tjeckien i kvartsfinalen väljer spelbolagen att hålla Juniorkronorna som klar underdog inför semifinalen mot Ryssland. Det varierar kraftigt mellan spelbolag i hur mycket man får för det raka spelet på Sverige, men gemensamt för alla är att man håller ryssarna som favoriter.

Det är i våra ögon aningen märkligt. Det här blir utan tvekan en tuff utmaning – troligen den svåraste hittills – men det är inte på något sätt omöjligt för svensk del. Snarare är det här ett möte som känns vidöppet i våra ögon. Det kan gå precis hur som helst. Det är snarare svårt att peka ut en favorit.

Det här öppnar såklart för ett värdespel inför semifinalen. Med Sverige som klar underdog, trots den starka formen, finns det all anledning att styra om sina insatser till att backa Juniorkronorna. Då kan vi också med gott samvete sätta oss i tv-soffan för att heja fram laget.

Sverige draw no bet (pengarna tillbaka vid oavgjort) spelas till 2,04 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Sverige draw no bet
Odds:  2,04 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  15:00, lördag 4/1
TV:   tvsex logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 
Annons:


Annons: