Speltips inför Sverige – Tjeckien 2/1: Kan Juniorkronorna gå vidare?

Simon Pålsson Publicerat: 2 januari 2020

Tjeckien har en stark offensiv, men släpper in för enkla mål. Kan värdnationen lugga Juniorkronorna i JVM-kvartsfinalen som avslutar torsdagen?

Annons:

Då är det äntligen dags för den roliga fasen i JVM-turneringen när allting ska till att avgöras. Det inleds med fyra kvartsfinaler som spelas efter varandra på torsdagen, med start tidigt på eftermiddagen och sedan hela vägen in på kvällen då det är dags för Sverige.

För svensk del väntar värdnationen Tjeckien i kvartsfinalen och enligt spelbolagen är det Juniorkronorna som är givna favoriter. Det kan man förstå med tanke på resultaten hittills.

Sverige går nämligen vidare som gruppetta efter att ha vunnit fyra raka matcher, där den första kom till efter förlängning mot Finland i premiären. Det får man kalla ett minst sagt starkt facit att ha med sig. Med det sagt finns det vissa frågetecken kring försvarsspelet med två (!) insläppta mål i samtliga matcher hittills. Detta trots riktigt svagt motstånd i stunder.

Tjeckien då? Jo, man såg starka ut mot Ryssland i premiären, men har därefter haft det tyngre och har förlorat flertalet matcher mot lag man bör kunna slå. Tyskland blev exempelvis för svåra, men värdnationen krånglade sig alltså ändå vidare till slutspelet.

Annons:

Juniorkronorna är bättre

Att Sverige är ett bra gruppspelslag i JVM är ingen hemlighet. Det har man varit under hela 2010-talet och egentligen under hela 2000-talet om vi ska dra det så långt. Faktum är att Juniorkronorna fortfarande inte har förlorat en match i gruppspel sedan 2006. Det är nu 53 raka matcher utan förlust.

Men däremot har det varit tyngre i slutspelet, då det är skarpt läge och benen börjar bli lite mer trötta. Det här är en tradition som tyvärr sitter i och som spelade sitt spratt förra säsongen. Då föll Sverige med snöpliga 2-0 mot Schweiz i kvartsfinalen. En praktusel insats den gång.

Den här gången möter man alltså värdnationen och det är aldrig optimalt att göra det. Tjeckien öppnade turneringen starkt, men har nu haft det tyngre och krånglade sig vidare som fjärde lag från gruppspelet. Det kan man inte vara nöjda med.

Men att man nu är i kvartsfinal gör att drömmen om JVM-guld lever och så länge den gör det är tjeckerna inte enkla att manövrera ut. Med ett bra hemmastöd lär man inte heller vara en drömmotståndare direkt.

Tjeckien över 2 mål (asian handicap) spelas till 1,76 gånger krämen hos Unibet. Vi tror ändå att laget kommer att kunna ställa till med problem för Sverige.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Tjeckien över 2 mål (asian handicap)
Odds:  1,76 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  20:00, torsdag 2/1
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 
Annons:


Annons: