Speltips inför Timrå – Leksand 9/3: Hockeyallsvenska finalen

Simon Pålsson Publicerat: 9 mars 2018

Alla blickar riktas mot mötet mellan Timrå IK och Leksands IF, lag ett och två i Hockeyallsvenskans grundserie den här säsongen. Den hockeyallsvenska finalen avgörs i bäst av fem matcher.

Då rivstartar den delen av hockeyåret som är allra mest intressant. Efter en lång grundserie i Hockeyallsvenskan ska det äntligen avgöras både i toppen och botten, men här fokuserar vi först och främst på den hockeyallsvenska finalen.

Upplägget är som sådant att de två bästa lagen från grundserien gör upp i en egen matchserie över fem matcher, den så kallade hockeyallsvenska finalen. Vinnaren här blir rankat som det bästa laget från Hockeyallsvenskan och får därmed möta det sämsta laget från SHL, alltså jumbon, i ett playoff om ett SHL-kontrakt inför nästa säsong.

Därför är den här matchen av yttersta vikt. Visst, förloraren i matchserien går till en slags andra chans där möte mot vinnaren av slutserien (där lag 3-8 gör upp om en plats) väntar i en matchserie. Vinnaren av den matchserien får sedan möta det näst sämsta laget från SHL.

Rörigt? Kanske.

Men det behöver vi egentligen inte lägga någon energi på nu. Det viktiga för oss här och nu är det faktum att Timrå och Leksand ska göra upp i bäst av fem matcher om vilket lag som går direkt till SHL-kval.

Väldigt mycket talar för Timrå

Som bekant är det här två lag som båda har ett starkt cv och en lång meritlista från spel i SHL. Det går att argumentera för att båda lagen de facto hör hemma i landets högsta hockeyserie och frågar vi klubbarna, supportrarna, spelarna och självklart ledarna är det ingen tvekan om just det. Ser vi till den hockeyallsvenska säsongen är det också de två klart bästa lagen.

Det ska dock sägas att det finns en liten edge till Timrå, som väldigt tidigt skaffade sig ett bra utgångsläge och en trygg ledning i toppen av tabellen. Under avslutningen på säsongen har laget lyckats vinna majoriteten av sina matcher trots att de alldeles uppenbart skruvat ner lite på energiläckaget för att spara kraft inför vad som komma skall. Det är i sig en styrka.

Detta, samt det faktum att Timrå alltså varit klart bäst under säsongen, är faktorer som talar för Timrå i matchserien. Inte minst i öppningsmatchen inför egen hemmapublik måste Timrå ses som favoriter. Tänk på att Leksand nu har en tung trend mot just Timrå, med ynka en seger på de åtta senaste matcherna. Det säger sig själv att det finns trevligare statistik att luta sig mot inför ett så här viktigt möte.

Nej, vi tycker oss kunna hävda att Timrå är klara favoriter, men spelbolagen känner att det är ganska jämnt skägg. Det öppnar för ett spel på hemmalaget till ett starkt odds.

Timrå IK +0.0 (asian handicap) spelas till 1,84 gånger pengarna hos Bethard. Det är samma spel som draw no bet, varpå vi får pengarna tillbaka om matchen går till förlängning.

  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Timrå IK +0.0 (asian handicap)
Odds:  1,84 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard (Upp till 1 250 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, fredag 9/3
TV:   cmoresport logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: