Speltips inför Timrå – Leksand 13/3: Spiken i kistan

Simon Pålsson Publicerat: 12 mars 2018

Timrå IK har chansen att ta sig till SHL-playoff genom att vinna det tredje raka mötet mot Leksands IF i den hockeyallsvenska finalen. Sätter laget spiken i kistan här?

Efter två spelade matcher i den hockeyallsvenska finalen – där en plats i playoff ligger i potten – har seriesegrarna från Hockeyallsvenskan kopplat ett ordentligt grepp om matchserien. Två vinster på lika många matcher gör att laget nu kan smälla in spiken i kistan i tisdagens tredje match.

Efter en stark insats i den första matchen, en match som slutade 4-3 till Timrå, stod laget för en ännu starkare insats i det andra mötet. Trots bortaplan var det Timrå som hade kommandot om matchen och kunde målmässigt gå upp till tvåmålsledning, 2-0, redan i den andra perioden. Hemmalaget försökte skaka liv i tillställningen, men reduceringen med fem sekunder kvar var såklart helt betydelselös.

Det gör alltså att utgångsläget är glasklart inför tisdagens match. Om Timrå vinner är det hela avgjort och det är Timrå som får spela mot Karlskrona i ett direkt avgörande SHL-playoff. Utan att gå händelserna i förväg känns det som att Timrå borde ha en mycket bra möjlighet i en sådan matchserie.

Timrå har visat sig starkare

Vad som går att läsa in av de två första matcherna i den hockeyallsvenska finalens matchserie är att Timrå faktiskt är ett snäpp bättre än Leksand. Det syntes redan i den första matchen, men blev betydligt tydligare i det andra mötet. Om vi då adderar det faktum att Timrå vann grundserien i överlägsen stil är det inte konstigt att Timrå gäller som klara favoriter inför match tre.

Trots två vinster är spelbolagen dock inte helt illvilligt inställda till att Leksand faktiskt smäller till med en reducering i matcher borta mot Timrå. Visst, matcherna har såklart varit jämna och det har inte på något sätt varit enorm klasskillnad mellan lagen, men samtidigt har det i våra ögon blivit tydligt att Timrå möjligen är ett snäpp mognare, någon procent mer formstarka och har marginalerna på sin sida. Det räcker ofta långt.

Vi tänker oss att Leksand gör allt de kan för att skaka liv i matchserien här, men att Timrå dödar matchen med sin effektivitet.

2,30 gånger såsen på att Timrå tar tredje raka är helt klart värt en tv-peng hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Timrå IK vinner (ordinarie tid)
Odds:  2,30 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard (Upp till 1 250 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, tisdag 13/3
TV:   cmorehockey logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: