Speltips inför Tjeckien – Kanada 24/2: Bronsmatch väntar

Simon Pålsson Publicerat: 23 februari 2018

Det väntar nu bronsmatch i herrarnas hockeyturnering i OS 2018. Tjeckien tar sig an ett Kanada som misslyckades med att slå ut Tyskland i sin semifinal.

En minst sagt märklig OS-turneringen i hockey är snart över, men än återstår det alltså två matcher värda att spela. Det är nämligen dags att dela ut medaljerna och för kanadensisk del finns inte möjligheten att ta ännu ett OS-guld efter semifinalförlusten mot Tyskland.

Kanada förlorade alltså mot Tyskland i ett OS. I en semifinal. Efter att ha varit utspelade under perioder av matcher. Smaka på det. Vem hade kunnat ana det?

Självklart har det att göra med det faktum att lagen i turneringen är rejält försvagade då inga NHL-spelare finns att tillgå, men det är hur som helst ett häpnadsväckande faktum att tyskarna spelar OS-final när kanadensarna inte gör det.

Ingen bra nog att vinna

I bronsmatchen väntar alltså möte med Tjeckien och på förhand är det verkligen inte det enklaste att välja sida inför den här matchen. Det skulle kunna handla om två lätt omotiverade lag efter missad finalmatch, men å andra sidan består trupperna av spelare som fick sig en gratischans att spela OS och som säkerligen gärna får en OS-medalj med sig hem.

Å andra sidan är både Tjeckien och Kanada två lag som har visat sig lite för svaga för att kunna dominera sina matcher. Kanada har vunnit sina matcher på aggressivitet och att deras edge varit något bättre i avgörande lägen, medan Tjeckien varit mer stabila och inte släppt in så många mål. På det hela taget har tjeckerna nog imponerat lite mer, men det sprakar varken om Tjeckien eller Kanada.

Magkänslan talar klart och tydligt för en lite mer återhållsam historia målmässigt, men där finns inget vidare spelvärde att hämta då spelbolagen verkar vara inne på samma spår.

Därför väljer vi en annan väg. Den jämna vägen. Det har visat sig vara ett gångbart spel i den här turneringen då många matcher varit väldigt jämna, delvis beroende på att få lag är tillräckligt bra för att verkligen dominera sina matcher. Något liknande väntar vi oss alltså här.

X (oavgjort) spelas till 4,55 gånger såsen hos Betser.

  Rygga spelet hos Betser – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  X (oavgjort)
Odds:  4,55 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betser (Unik: Upp till 1 000 kronor)
Spelstopp:  13:10, lördag 24/2
TV:   kanalfem logo eurosport logo
Stream:   eurosportplayer logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: