Speltips inför Tjeckien – Schweiz 18/2: Rakt spel hämtas

Simon Pålsson Publicerat: 17 februari 2018

Tjeckien hoppas fortsätta på den inslagna vägen i OS-turneringen och ta sin tredje raka seger i söndagens tidiga möte med Schweiz. En seger innebär dessutom gruppseger.

Efter två raka segrar är det nu dags för Tjeckien att försöka avsluta gruppspelet på allra bästa sätt och därigenom kvalificera sig till slutspelet i OS-turneringen som gruppetta, något som ger en betydligt enklare resa i resten av tävlingen.

Nu väntar möte med Schweiz, ett lag som känns väldigt svåra att läsa så här långt. Medan Tjeckien står på två segrar efter 2-1 mot Sydkorea (anmärkningsvärt dålig match) och 3-2 mot Kanada (ett ordentligt fall framåt) har Schweiz blandat högt med väldigt lågt.

5-1-förlusten mot Kanada i premiären var ett tydligt bevis på att laget inte riktigt håller samma nivå som kanadensarna, även fall det alltså saknas massa NHL-stjärnor hos Kanada. Samtidigt var 8-0 mot Sydkorea en välkommen urladdning och ett bevis på att laget faktiskt klarar av att hota ordentligt framåt mot sämre motstånd. Frågan är dock vilken skepnad vi får se detta Schweiz i när möte med Tjeckien nu väntar.

Tjeckien är trots allt bättre

På det hela taget går det dock inte att blunda för att det är Tjeckien som är det klart bättre laget av de två. Både vad gäller truppen, spelare för spelare, samt lagets prestationer så här långt i OS-turneringen. Att slå Kanada var en bra fjäder i hatten och det lär ha lagt grunden för resten av turneringen.

Med så pass ologiska resultat som OS-turneringen trots allt bjudit på är det vanskligt att kliva in på favoriten här, åtminstone att göra det för hårt. Å andra sidan känns Tjeckien som ett klart bättre lag än Schweiz och det bör synas. Schweizarna hade oerhört svårt mot bättre motstånd, då i form av Kanada, och lär stå inför liknande utmaning nu.

Därför spelar vi Tjecken vinner (ordinarie tid) till 1,85 gånger krämen hos Betser.

  Rygga spelet hos Betser – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Tjeckien vinner (ordinarie tid)
Odds:  1,85 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betser (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  08:40, söndag 18/4
TV:   eurosport logo
Stream:   eurosportplayer logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: