Speltips inför Tjeckien – Sydkorea 15/2: Målspel hämtas

Simon Pålsson Publicerat: 15 februari 2018

Tjeckisk premiär i OS väntar strax efter lunch svensk tid på torsdagen. Det är värdnationen Sydkorea som står på andra sidan och det ska nog mycket till om sydkoreanerna ska skrälla här.

Nu kliver alltså värdnationen in i herrarnas hockeyturnering och inte heller här bör sydkoreanerna ha så värst mycket att säga till om. Det är som bekant inget land där ishockeyn har en naturlig plats, varpå de också ofta får väldigt svårt att hävda sig mot exempelvis europeiskt motstånd.

I det första mötet i turneringen väntar Tjeckien. Det kunde med andra ord varit betydligt värre, men samtidigt är tjeckerna så pass bra att det rimligen bara kan sluta på ett sätt här. Föga förvånande är mållinorna uppskruvade ett par snäpp inför matchen och spelbolagen verkar se framför sig en tjeckisk kross.

Så långt är vi nog med, men för att nå riktigt högt vad gäller den generella målproduktionen i matchen behövs förmodligen att båda lagen bidrar lite. Att Sydkorea skulle bidra med mer än på sin höjd två puckar i nät känns direkt osannolikt.

Under sina förberedelser inför turneringen har Sydkorea frlorat tre matcher. Mot Kazakstan, Slovenien och Ryssland (OAR). Totalt har det blivit tre mål framåt och inte i en enda match har sydkoreanerna framkallat nätrassel mer än en gång.

Komfortabel tjeckisk seger

Tjeckien har bara spelat en match inför turneringen och förlorade där med 2-0 mot Finland i en match med mycket lågt tempo. Nu tar vi för givet att tjeckerna kopplar ett ordentligt grepp om den här matchen och gör allt för att avgöra den tidigt. Någon onödig spänning vill Tjeckien såklart inte ha.

Allt annat än en komfortabel seger är ett misslyckande för laget, vars styrkor i våra ögon primärt finns defensivt. Tjeckien är ett lag som ibland kan sprattla till mot de allra största, men som åtminstone aldrig hamnar i rollen som slagpåse. Det är helt enkelt sällan vi får se Tjeckien släppa in särskilt många mål och att då Sydkorea skulle mäkta med flertalet mål? Nej, tillåt oss att vara skeptiska på förhand.

Sydkorea under 1,5 mål spelas till 1,71 gånger såsen hos William Hill.

  Rygga spelet hos William Hill – Få upp till 1 000 kr bonusspel!

Speltips:

Speltips:  Sydkorea under 1,5 mål (ordinarie tid)
Odds:  1,71 (Jämför alla odds)
Bolag:  William Hill (Upp till 1 000 kr bonusspel)
Spelstopp:  13:10, torsdag 15/2
TV:    eurosport logo
Stream:    eurosportplayer logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: