Speltips inför Tjeckien – USA 21/2: Kvartsfinal i OS

Simon Pålsson Publicerat: 20 februari 2018

Äntligen dags för kvartsfinaler i OS-turneringen och på förhand känns det som att den match som sticker ut lite extra spelas mellan Tjeckien och USA.

Efter en turneringen med många lite oväntade resultat är det nu dags för kvartsfinalerna i herrarnas hockeyturnering och en match som sticker ut lite extra på förhand är definitivt den mellan Tjeckien och USA.

Här har vi två lag som har imponerat på lite olika vis, där Tjeckiens styrka har varit att de just nu är obesegrade och sitter på tre raka vinster. Det tyder på en stabilitet som kan bli väldigt värdefull. Å andra sidan har laget varit relativt uddlösa och slog till exempel Sydkorea med blott 2-1 i en av gruppspelsmatcherna. Det ger inget vidare intryck så här i efterhand.

Det är väl egentligen först nu som det är skarpt läge på allvar och då ska det bli intressant att se var vi har Tjeckien. Kommer laget att utnyttja det faktum att många av konkurrenterna har försvagats betänkligt inför turneringen? Eller är det fortfarande så att tjeckerna trots allt har en bit upp?

USA underskattas grovt

Enligt spelbolagen råder det ingen tvekan om att det är Tjeckien som är favoriter i det här mötet. Vår känsla är att en sådan värdering faktiskt är ganska märklig och den går i ärlighetens namn inte att motivera särskilt grundligt. Visst, tre raka vinster och en klar stabilitet talar såklart till Tjeckiens fördel, men när det väl gäller har vi svårt att se hur tjeckerna skulle kunna steppa upp ytterligare.

Då är det bättre att ha den formkurva som USA de facto har för närvarande. Efter att ha varit väldigt mycket upp och ner i gruppspelet steppade amerikanerna upp ordentligt i åttondelsfinalen mot samma Slovakien som hade bråkat ordentligt i gruppspelet. 5-1 och inget snack om saken tyder på att USA trots allt har en högre växel.

Just den högre växeln tror vi att Tjeckien också kan få problem med och klart är i alla fall att det här inte blir en ensidig historia åt Tjeckiens håll. Det vore direkt överraskande.

Därför spelar vi USA +0.0 (asian handicap) till 2,75 gånger krämen hos Unibet. Det är samma spel som draw no bet och vi får då pengarna tillbaka om matchen går till förlängning.

  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  USA +0.0 (asian handicap)
Odds:  2,75 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  04:10, onsdag 21/2
TV:   eurosport logo
Stream:   eurosportplayer logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: