Speltips inför Tyskland – USA 27/12: Viktig amerikansk vinst

Simon Pålsson Publicerat: 27 december 2019

USA måste gälla som enorma favoriter inför sin andra JVM-match. Då väntar Tyskland.

Annons:

Redan i detta speltips allra första mening tänker vi flagga för det faktum att texten skrivs innan det att USA spelar sin första match i JVM-turneringen. Men vi känner att vi dels har ett bra odds på gång, men också har så pass god koll på styrkeförhållandet mellan USA och Tyskland att vi kan kliva in med ett tidigt speltips.

För på fredagen är det dags för det tyska ungdomslandslaget att kliva in i JVM 2019 i och med att man möter USA i sin första gruppspelsmatch. För USA:s del öppnades det här mästerskapet med att möta Kanada redan på torsdagskvällen – en match som vi alltså inte har med oss inför att vi rekar det här speltipset.

Men nog om det – här finns alltså bra spelvärde.

USA kommer till hela den här turneringen som en av favoriterna och oavsett hur det går mot Kanada kommer man att gälla som en kandidat att gå hela vägen. Rimligen lär man slåss om en av två slutspelsplatser i gruppen och väl i en semifinal kan allting hända – det har vi sett förr.

Annons:

USA tar kommandot direkt

Tyskland är en hockeynation som är ordentligt på gång och på seniorsidan har man i de senaste mästerskapen visat att man börjar bli att räkna med. Nu menar vi inte att man är i närheten av att kunna tampas med Sverige, Finland och Ryssland. Men med europeiska mått mätt kommer man snart att kunna räknas som ett land i samma klass som Slovakien och kanske, kanske, kanske Tjeckien åren som tjeckerna har svaga landslag. Men då är vi kanske taskiga mot Tjeckien.

Hur som helst finns inte riktigt bredden på tysk ungdomssida och det är tydligt att man inte kan lita på att det bara ska flöda in generationer av nya, vassa spelare. Det är snarare en handfull spelare i varje årskull som kan gå hela vägen vad det lider.

Det här sätter en prägel på ungdomslandslaget och kontentan är att Tyskland inte riktigt är eller har varit att räkna med i JVM-sammanhang hittills. Det känns inte som att det här året är ett undantag. Nu ska man dessutom möta USA direkt i gruppen och då kommer man svårt att hävda sig.

USA är stenklara favoriter, men där finns inget lockande odds på att man ska vinna matchen. Däremot kommer man ta kommandot direkt och vi spelar USA att göra mål till 1,20 gånger såsen hos Unibet. Det må låta väldigt lågt, men då ska man ha med sig att USA har total 26-0 mot Tyskland i de fyra senaste mötena mellan lagen. Det säger en del va?

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  USA göra första målet
Odds:  1,20 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  19:00, fredag 27/12
TV:  svttva logo
Stream:  svtplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 
Annons:


Annons: