Speltips inför USA – Finland 2/1: Hetaste JVM-kvarten

Simon Pålsson Publicerat: 2 januari 2020

USA och Finland gör upp i en repris på förra årets finalmatch i JVM. Nu är frågan vilket lag som gäller som favoriter den här gången.

Annons:

JVM-slutspelet är här och det är först nu som den här turneringen på allvar blir intressant även för den tv-tittare som kanske inte är helt förälskad i ungdomshockey. Nu är det skarpt läge och det ska avgöras vilka lag som tar sig hela vägen vidare till semifinal, final och sedan står där som mästare.

Sverige är som bekant med och ligger fint till efter att ha vunnit sin grupp före Finland. Det gör också att Juniorkronorna har fått en ganska behaglig lottning i form av Tjeckien. Annat kan man säga om Finland, som föll mot Schweiz i sista matchen och därmed hamnade mot USA i kvartsfinalen.

Det är sällan enkelt att möta USA, men framför allt i mästerskapssammanhang är det här ett ungdomslandslag med mycket kvalité. Det är inte konstigt med tanke på hur många utövare man trots allt har att välja bland.

Den som har minnet med sig vet att det förra säsongen blev final mellan just USA och Finland. Då var det succégenerationen med finska spelare som gick segrande ur striden, med en viss Kaapo Kakko i huvudrollen. Det är nog en svidande förlust än i dag för amerikanerna.

Annons:

En intensiv historia

Om vi ska kolla närmare på matcherna som har spelats hittills kan vi konstatera att det finska laget haft problem att hitta en jämn nivå. I öppningsmatchen mot Sverige såg man urstarka ut inledningsvis, men snart tappade man kraft och initiativ i matchen. Till slut föll man i förlängningen. Därefter körde man över Kazakstan och Slovakien genom att göra 15 mål över 120 minuter ishockey. Då kändes det som att man åter var på gång, men därefter föll man tungt mot Schweiz med 5-2.

Den bestående känslan är att Finland är ett lag som släpper in för mycket mål, men att man har förmågan att ställa till oreda framåt. Det är en bra egenskap och förhoppningsvis är effektiviteten bättre mot USA. Det kommer att krävas.

USA är också ett målstarkt lag som släpper in för många mål. Om det inte vore för det hade man förmodligen slagit Kanada i premiären, men då föll man med 6-4 mot rivalerna. Därefter har man idel vinst, om än först efter förlängning mot Tjeckien senast. Det är dock slående hur mycket mål som USA släpper in.

Med två så offensivt präglade lag går vi snabbt in på överspelet. Över 6 mål (asian handicap) spelas till 1,60 gånger stövlarna hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Över 6 mål (asian handicap)
Odds:  1,60 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  17:30, torsdag 2/1

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 
Annons:


Annons: