Speltips inför USA – Ryssland 29/12: Skarpt läge i JVM

Simon Pålsson Publicerat: 29 december 2019

Ryssland måste gälla som favoriter i våra ögon när man på söndagen tar sig an USA i den tredje matchen i JVM 2019.

Annons:

Underhållningsvärdet har det sannerligen inte varit något fel på i den pågående JVM-turneringen, som den här vintern spelas på tjeckisk mark. Det innebär att värdnationen Tjeckien såklart varit ett av de mer pigga landslagen hittills, men det finns också andra att hålla ögonen på.

Ryssland förlorade exempelvis öppningsmatchen mot just Tjeckien och då kändes det som att man var illa ute direkt. Men efter att ha sprattlat till ordentligt i match nummer två, mot Kanada, känns det snarare som att Ryssland är en av favoriterna till att vinna hela turneringen igen. Laget vann med löjliga 6-0 mot kanadensarna.

Det var inte bara en viktig vinst för att koppla greppet om en bra slutspelsplats – det är som bekant viktigt att inte bara sluta topp 4 utan att också placera sig bra för att få en mer behaglig lott i slutspelet senare – utan också en vinst med mycket prestige. Att vara så pass mycket starkare än Kanada redan nu vittnar om att Ryssland mycket väl kan gå hela vägen.

I den tredje matchen väntar nu USA, ett annat lag som har blandat och givit hittills. Man förlorade mot Kanada i premiären efter en jämn historia. Därefter studsade man tillbaka med en vinst mot ett superpiggt Tyskland i match nummer två. Här stod det och vägde länge innan USA la in dödsstöten i slutet.

Annons:

USA räcker inte till

Form är verkligen en färskvara i all idrott, men i hockey och då främst ungdomshockey är det en regel som gäller än oftare. Det handlar mycket om att ha flytet i spelet och marginalerna på sin sida för att man ska bli lyckosam. Inte minst i dessa matcher och turneringar där vi inte sällan får se synnerligen målrika matcher.

Därför är det inte konstigt att vi håller Ryssland som givna favoriter mot USA. Senast slog man alltså Kanada i utklassningsstil, samma Kanada som USA förlorade mot så sent som för ett par dagar sedan. Det kan väl ändå inte vara en slump?

Vad vi kan konstatera är att Ryssland och USA spelat många heta matcher mot varandra på slutet. Det som talar för USA – och som förmodligen är anledningen till att spelbolagen håller amerikanerna som favoriter över ryssarna här – är att man nu har fyra (!) raka vinster mot Ryssland i JVM-sammanhang. Tre av matcherna har dessutom varit i semifinaler respektive kvartsfinal.

Men här tror vi att Ryssland bryter trenden.

Ryssland draw no bet (pengarna tillbaka vid oavgjort) spelas till 2,05 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Ryssland draw no bet
Odds:  2,05 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  19:00, söndag 29/12
TV:   tvtio logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Annons:


Annons: