Speltips inför USA – Slovakien 16/2: Självklart spel

Simon Pålsson Publicerat: 15 februari 2018

Efter den stora skrällen i premiäromgången mot Ryssland (OAR) hoppas Slovakien nu följa upp vinsten med ytterligare en stark insats i mötet med USA.

Det var någonting vi flaggade för redan innan turneringen och visst visade det sig vara helt sant. Med tanke på att NHL-spelarna inte finns med i detta OS har också nationer som vanligtvis har väldigt svårt att hävda sig en betydligt större chans att rubba de stora elefanterna här i Sydkorea.

Den hypotesen visade sig alltså stämma redan i premiäromgången, där det kryllade av skrällar i den grupp som inledde spelet på herrsidan. Grupp B med lag som USA, Ryssland (OAR), Slovakien och Slovenien låter som en grupp med två självklara favoriter, inte sant? Så blev verkligen inte fallet.

Slovakien lyckades slå storfavoriten Ryssland (OAR) med 3-2 i sin match, medan USA förlorade mot Slovenien efter förlängning i sin. Det är rock n roll direkt i OS-turneringen och självklart kommer det här göra att det öppnas för många intressanta matcher vad det lider.

Slovakien åker vidare

Ryssland (OAR)  är som bekant det lag som drabbats minst – förutom de små nationerna såklart – av att NHL-spelarna inte finns med i OS. Det har gjort att ryssarnas guldkonkurrenter försvagats, samtidigt som de har kunnat fylla laget med spelare från KHL. Det räckte dock föga i premiären mot Slovakien, som skrällde och vann med 3-2 efter en urstark insats.

Den premiären var både ett kvitto på att Slovakien håller en hög nivå, men fungerar också som en boost inför fortsättningen av turneringen. Nu väntar möte med ett betydligt mer överkomligt motstånd i form av USA, som dessutom förlorade sin premiär mot ett på pappret ganska svagt Slovenien. Det är med andra ord som upplagt för att Slovakien ska fortsätta på den inslagna vägen.

Faktum är att oddsen på USA studsat upp ordentligt efter förlusten i premiären och det är förståeligt. Fortfarande är jänkarna klara favoriter mot Slovakien och visst, det går att förstå, men det öppnar också för ett självklart skrällspel. Det går helt enkelt inte att blunda för slovakernas förmåga.

Slovakien draw no bet spelas till 2,75 gånger såsen hos Bethard. Det här blir en tight match alldeles oavsett och förhoppningen är att Slovakien lyckas rida ut stormen till en andra raka seger. Bra tv-peng vågar vi lova!

  Rygga spelet hos Betway – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Slovakien draw no bet
Odds:  2,75 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  04:10, fredag 16/2
TV:   eurosport logo
Stream:   eurosportplayer logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: