Speltips inför USA – Slovakien 20/2: Tät åttondelsfinal

Simon Pålsson Publicerat: 19 februari 2018

Det finns revansch att utkräva efter förlusten i gruppspelet för slovakernas del. Nu väntar nämligen ännu ett möte med USA, den här gången i OS-åttondelsfinalen.

Nu har OS äntligen kommit från till sin mer avgörande fas i herrarnas hockeyturneringen och det innebär att det väntar idel intressanta matcher från och med nu. Det är alltså vinna eller försvinn som gäller och med tanke på att många mindre nationer har slagläge på en medalj finns det goda möjligheter till spänning.

Trots att det varit genomgående hela turneringen att de mindre nationerna faktiskt kan skrälla verkar spelbolagen ense om att de mer traditionellt starka lagen steppar upp nu när det är slutspel. Visst, det finns en logisk slutledning bakom den tanken, men inför mötet mellan USA och Slovakien anser vi nog att spelbolagen överdriver.

Här är nämligen amerikanerna, som allt annat än imponerat så här långt, klara favoriter. Slovakien å sin sida har visat prov på en tydlig stabilitet och även fall det kanske inte sprudlar så pass mycket som de önskar finns det ett grundspel och jämnhet i detta slovakiska lag som gör att de inte går att räkna bort. Ser vi till resultaten så här långt har de dessutom stretat emot bra i alla matcher.

Slovakerna tar revansch på USA

det här blir andra gången i turneringen som lagen drabbar samman. I gruppspelets andra omgång slutade mötet mellan lagen med 2-1-seger för USA, som då följde upp premiärförlusten mot Slovenien med en något bättre insats. Å andra sidan har Slovakien besegrat Ryssland (OAR) och spelat jämnt med det Slovenien som slog USA under gruppspelet.

På det hela taget känns det snarare ganska öppet inför den här matchen, även fall det är självklart att amerikanerna ska ses som favoriter i termer av att det ska vara lägre odds på USA än Slovakien. Å andra sidan är vi som sagt inställda på ett Slovakien som allt annat än gör bort sig.

Det är OS-åttondelsfinal och mycket ligger i potten. Slovakien krigar för fullt och kommer inte att vika ner sig. Det lär inte heller bli målrikt. Därför kan det mycket väl sluta oavgjort.

X (oavgjort) synas till 4,60 gånger krämen hos Bwin.

  Rygga spelet hos Bwin – Få upp till 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  X (oavgjort)
Odds:  4,60 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bwin (Upp till 250 kr bonus)
Spelstopp:  04:10, tisdag 20/2
TV:   eurosport logo
Stream:   eurosportplayer logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: