Speltips inför Växjö Lakers – Brynäs 18/3: Tydlig favorit

Simon Pålsson Publicerat: 17 mars 2018

Favoritskapet är extremt tydligt inför söndagens första möte i åttondelsfinalen mellan Växjö Lakers och Brynäs IF. Här har spelbolagen underskattat överlägsna serieledarna ordentligt.

Växjö Lakers har sedan seriesegern säkrades för en dryg vecka sedan väntat och vilat inför det kommande slutspelet. Det gör att det nu är pigga ben hos det som i våra ögon är Sveriges klart bästa hockeylag nu.

I kvartsfinalen väntar Brynäs, ett lag som slutade tia i tabellen och som med lite tur och mycket inställning lyckades slå Luleå i åttondelsfinalen. Men klasskillnaden mellan de här båda lagen borde vara extremt tydlig. Det finns en solklar favorit och frågan är om spelbolagen inte blivit väl generösa här?

Spelbolagen målar självklart upp hemmalaget som stora favoriter i det första mötet, men känslan är att de trots detta inte tagit hotet riktigt på allvar. I vår värld är allt annat än en hemmaseger direkt överraskande och värdet finns helt klart på hemmalaget.

Växjö Lakers på en annan nivå

Studerar vi tabellen i SHL under säsongen framgår det väldigt tydligt att Växjö Lakers är på en helt annan nivå än övriga lag. Båda vad gäller den defensiva delen av spelet – klart minst antal insläppta mål under säsongen – och den offensiva håller Växjö Lakers en annan klass.

Därtill finns det många spelare som imponerat stort och som sticker ut från den stora SHL-mängden, däribland poängkungen Elias Pettersson. Han tros få en nyckelroll redan i den första matchen mot Brynäs, där vi räknar med att han gör någon form av avtryck.

Efter en tuff matchserie mot Luleå lär Brynäs ha lite mindre kräm i benen än Växjö Lakers. Det kan kosta ordentligt.

Växjö Lakers -1,5 spelas till smått osannolika 2,38 gånger såsen hos Unibet.

  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Växjö Lakers -1,5
Odds:  2,38 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  15:00, söndag 18/3
TV:   (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: