Speltips inför Växjö Lakers – Brynäs 22/3: Motreaktion väntar

Simon Pålsson Publicerat: 22 mars 2018

Brynäs IF skakade liv i matchserien mot Växjö Lakers tack vare en stark insats uppe i Gävle på tisdagskvällen. Nu väntar förmodligen en motreaktion när lagen drabbar samman nere i Växjö i kvartsfinalens tredje möte.

Det är bara att lyfta på hatten för Brynäs insats i den senaste matchen mot Växjö Lakers i lagens SM-kvartsfinal mot varandra. Efter en tydlig förlust i premiären, då nere i Växjö, kunde Gävlelaget studsa tillbaka med en stark prestation inför sin hemmapublik.

4-3-segern var visserligen relativt knapp, men det går inte att sticka under stol med att hemmalaget gjorde en mycket stark insats när spelet böljade och intensiteten var hög. Det aggressiva, fysiska spelet passar Brynäs bra och det är självklart att det är den tonen som laget kommer att försöka sätta på samtliga kvarvarande matcher i kvartsfinalen. Det är trots allt där deras chans ligger.

Det går att tänka sig en viss irritation inom Växjö Lakers efter det som kan anses som ett relativt onödigt tapp uppe i Gävle. På pappret – och vanligtvis även på isen – är Växjö Lakers nämligen ett klart bättre hockeylag och borde vinna över Brynäs även på bortaplan. Att så här tidigt i slutspelet hamna i ett läge med fler matcher än nödvändigt kan få tråkiga konsekvenser längre fram.

Nu studsar Växjö Lakers tillbaka

Efter förlusten uppe i Gävle föreställer vi oss ett Växjö Lakers som verkligen kliver på inför sin hemmapublik. Här handlar det om att åter markera revir och visa att de trots allt var grundseriens överlägset starkaste lag. På hemmaplan är de dessutom dödligt giftiga, det har vi sett under hela säsongen.

Här tänker vi oss ett Växjö Lakers som studsar tillbaka direkt och någon form av motreaktion efter den täta insatsen, med ett effektivt och för dagen mycket bra Brynäs, uppe i Gävle kan mycket väl vänta. Växjö Lakers växer ett par centimeter och kanske får Brynäs helt enkelt svårt att leva upp till den fina insatsen senast? Det är precis vad vi misstänker i alla fall.

Dessvärre är spelbolagen inne på ungefär samma spår och det raka spelet på hemmalaget ger inte mycket ränta på pengarna. Därför riktar vi in oss på ett handikappspel, vilket rimmar bra med övertygelsen om att Växjö Lakers verkligen stormar fram i den här matchen.

Växjö Lakers -1,5 spelas till 1,92 gånger krämen hos Unibet.

  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Växjö Lakers -1,5
Odds:  1,92 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, torsdag 22/3
TV:   cmorelive logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: